Direktlänk till inlägg 20 september 2010
Väldigt mumsig cheesecake som är lätt att göra, inte för söt och mycket mäktig, ta inte för stor bit, ta hellre två små !
Jag har även tagit mig själv friheten att "fixa" orginalreceptet lite, som alltid.
Har framförallt ökat på både botten och fyllning. Kan vara bra att veta att denna cheesecake fungerar utmärkt att frysa.
Vit chokladcheesecake med blåbär
Till ca 10 personer
250 gr Digistive kex
100 gr Smör
150 gr vit choklad
400-500gr färskost (gärna philadephia orginal)
250gr vaniljkesella
1 dl socker
3st ägg
Topping:
4 dl creme fraiche (orginal ej lätt)
1st vaniljstång
1-2 msk socker
ca 2 dl Blåbär (naturligtvis kan man välja andra bär om man vill)
1) Ställ ugnen på 175 grader.
Smula digistivekexen och häll över det smälta smöret. Rör till till"smet" och tryck sedan ut i botten i en form som är ca cm i diameter med löstagbar kant.
2) Grädda botten i ca 10 min. Ta sedan ut botten och sänk värmen till 150 grader.
3) Smält chokladen i micro eller vattenbad.
Vispa ihop ost, kesella & socker rör sedan ned chokladen och äggen.
4) Häll smeten över botten och grädda i ca. 30 min.
5) Gör toppingen genom ha i vaniljkornen från stången i creme fraichen och vispa det tills det blir fast!
6) När cheesecaken är färdig gräddad ska den svalna, när den är kall/sval kan du bre på toppingen, låt stå i kyl någon timma och häll på blåbär precis innan servering.
Ingen vidare smickrande bild på mig själv,
men så här ser jag ut när jag leker duktig hemmafru
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.