Direktlänk till inlägg 17 september 2011
Förra lördagen åt vi något riktigt gott, vi åt laxbakelser och de var jättegoda trots att det var jag som hade gjort dem !!!
Tänkte dela med mig av receptet, de passar perfekt till förrätt, som huvudrätt blir de lite mycket.
Laxbakelse 6 personer
100gr+300gr Kallrökt lax i skivor
2 avokador
4 msk créme fraiche
rivet skal från ½ lime
1msk färskpressad lime
1 liten rödlök
½ äpple
1-2 krm kajennpeppar
Olivolja
salt
Svartpeppar
Sallad:
1 påse salladskott (70gr)
½ dl pinjenötter
½ ask salladsärtor (75gr)
1½ msk vit balsamvinäger
2 tsk flytande honung
Bakelserna:
Tag ut köttet ut avokadon och mosa detta, blanda i creme fraiche & limeskal+limejuice i en bunke.
Skala & finhacka löken & äpplet, finhacka även 100gr av laxen, blanda detta med avokadoröran. Krydda med kajennpeppar och 2krm salt.Lägg ut laxskivorna som är kvar på 2 bitar plastfolie, lägg dem omlott.
Lägg ut röran som en sträng i mitten på "laxbotten" och rulla sedan ihop dem, tvinna sidorna på folien när du rullat dem , det ska bli en kompakt "korv".
Lägg in i frysen i minst 2 timmar.
Innan servering tas rullarna ut och låt dem tina lite innan du skär dem i skivor, låt dem tina upp helt innan servering.
Sallad
Rosta pinjenötterna i en het panna. Skär salladsärtona i strimlor på längden.
Blanda 3 msk olja, vinäger & honung till en dressing och krydda med 2krm salt & 1krm peppar.
Fördela sallad & salladsärtor på tallrikar, ringla över dressing och lägg sedan dit två bitar laxbakelse på salladen, servera !
ENJOY!
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.