Direktlänk till inlägg 16 februari 2012
Här kommer receptet på helgens tårta som blev (om jag & min familj får säga det själv) väääldigt mumsig!
Kommer absolut göra den igen, den blev en favorit.
Jag utgick från detta receptet hos fina & duktiga Eleonore, men det blev väldigt många ändringar,
därav tänker jag ta detta recept i anspråk som mitt eget. Detta innebär att om ni vill låna det
och ev. lägga ut på er blogg så får ni faktiskt berätta vart ifrån ni fått det och tårtan heter just
Vivis Chokladnöttårta med nougatmousse.
Vivis chokladnöttårta med nougatmousse
Botten:
3 ägg
3 dl socker
1½ tsk vanilj
4 dl glutenfrittmjöl (eller 3 dl vanligt mjöl)
1½ tsk bakpulver
160 gr smör
150gr mörk choklad
ca 50gr malda hasselnötter
ca 50gr hela hasselnötter
Vispa ägg och socker poröst, hacka chokladen & smält smöret, häll ned chokladen i det varma smöret och låt den smälta helt. Ta sedan och häll ned chokladen & smöret i äggblandningen.
Blanda mjöl, bakpulver, malda nötter & sikta ned i smeten lite i taget, blanda.
Häll ned smeten i en form och peta ned de hela hasselnötterna, ställ in i ugn på 230grader i ca 7-10 min.
Ta sedan ut kakan, låt den svalna och sätt in den i frysen i minst tre timmar.
Eftersom kakan ska vara i frysen går det bra att göra den någon dag i förväg.
Ta ut kakan en timma innan serviering så den tinar.
Nougatmousse:
3dl Grädde
100gr mörk choklad
150gr nougat
Ta och finhacka choklad och nougat, värm grädden strax under kokpunken, men den ska inte koka!
Häll sedan grädden över chokladen & nougaten (i en bunke som tål värme) och vispa lite lätt med elvisp, bara så att allt smälter och blandas ihop. Ställ in i kyl minst fyra timmar.
Vid servering tas gräddblandningen ut och vispas fluffig och breds ut på chokladnöttårtan!
Man skulle även kunna ha i krossad daim i gräddblandningen och färska hallon antingen som dekoration eller mellan kakan & grädden.
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.