MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 4 april 2014

Familjesemester !

Av Vivi - 4 april 2014 18:52

Nu är vi ju faktiskt en liten familj, på riktigt på något sätt,  så nu börjar man ju fundera på det här med familjesemestrar.

För mig är det ju så där ursvenskt med husvagnssemester, men husvagn är INTE våran grej (inte att ha egen eller köra med iaf), men hyra en stuga någonstanns i Sverige hade jag kunnat tänka mig.

Det finns så många vackra ställen att besöka, jag hade velat åka lite mer norrut, tex till Dalarna.

Just nu är Emil lite för liten, men när han är lite större hade Dalarnas äventyrscentrum kanske varit något. Det passar dock bäst för lite större sällskap, så det hade varit roligt att åka dit flera familjer.

Tänk att man faktiskt även i Sverige kan få en liten äventyrssemester där du kan pröva forsränning, åka på svensk djursafari m.m. Man kan ju också välja lite lugnare alternativ som kanot eller åka dressin. 

Sedan är det något så otroligt mysigt att bo flera stycken i en stor stuga, laga mat tillsammans, bada badtunna och sitta uppe på kvällarna och spela spel. Det känns så idylliskt på något sätt, man får bara se till att åka med personer man kommer bra överrens med!


Vad tycker ni är familjesemester? Tänker ni stuga & äventyr eller bara solresor?

Har ni varit på någon semester liknande den jag beskriver ?


Spelkvällar!




 
 
Eleonore

Eleonore

5 april 2014 07:41

Familjesemester är himla mysigt tycker jag, jag har egentligen bara rest med familjen. Först när jag var liten och nu när jag är vuxen med min egen lilla familj. Tycker om en bra blandning av strandbad, utflykter och äventyr är perfekt. Vi har mest rest inom Sverige och det finns så många platser att upptäcka! Själv är jag inte jätteglad över min semester, fick jättesent och bara en vecka med sambon... Hoppas vi hinner göra något under den veckan iaf :)

Har tittat igenom din bröllopskategori och det fanns ju massa fint :D massa inspiration!
Hoppas ni får en fin helg! Kramar

http://eleonorebk.blogg.se

 
Linda

Linda

6 april 2014 22:35

Det händer inte ofta, men förra året var vi utomlands, bilade tull Italien och jag älskade det!! Annars, mestadels är det Sverigesemester som gäller för oss. Och jag ÄLSKAR det!!! Sverige är så vackert. Här finns så mycket att se och uppleva. Både för barn och vuxna. Vi gör mycket som barnen tycker om och vi gör mycket som Janne och jag tycker om (som andra inte tycker är ngt för barn) men våra barn gillar det. De tycker om att gå på ngt spännande museum. De tycker om naturupplevelser ~ med en god matsäck med så ;)
Jag älskar ju Gotland, men det vet du ju redan ;) där är det mycket naturupplevelser, alla fantastiska rauker som finns är spännande för såväl liten som stor kan jag lova!
Österlen är vackert ~ älskar det!
Dalarna ~ Sundborn, Siljan, nusnäs, Mora ~ å, jag älskar Sverige! Mariefred ~ så mysig liten stad med Gripsholm ståtligt tronande.
Nu har jag nästan glömt varför jag skrev allt det här ~ men hur som; Sverige är fantastiskt!!
Kram

http://www.enlitenvra.blogspot.com

 
Linda

Linda

6 april 2014 22:43

Nu är jag här igen, oooops ;)
Jag älskar familjesemestrar. Har barn i varierande åldrar och just nu tycks alla vara i trotsåldern, men jag älskar familjestunderna ändå och i det här fallet semestrarna. För trots alla bråk och skrik så. finns ju det att vi är tillsammans och har gjort ngt tillsammans ~ det FINNS JU DÄR! När vi semestrar i Sverige hyr vi hus genom "bo på lantgård" eller stugknuten (där har vi hyrt de senaste åren) bra och billiga alternativ.
Kram
Önskar dig en härlig ny vecka med din söta Emil ~ det är så gosigt att titta på bilderna du visar ~ njut njut njut

http://www.enlitenvra.blogspot.com

 
Mia

Mia

8 april 2014 10:44

Familjesemester oavsett ålder på barnen är toppen just till såna ställen du beskriver, för det brukar finnas för alla och de allra minsta barnen mår ju bra om man själv är i harmoni med alltet :-D

Vi har gjort både det ena och andra sen vi träffades jag o husbandet o bonusbarnen - hyrt stuga i Danmark (underbart, rekommenderas varmt), åkt långweekend till London (med bonus-dottern, min pappa), en enveckas resa till Grekland (Kreta) med tjejerna, campat med husbil och husvagn mm mm.

Eftersom vi haft barnen tvåveckors-perioder och på sommaren treveckors så har vi kunnat kombinera familjesemester och på tumanhandsemester bara jag o husbandet och då har det blivit resor till Grekland också vilket ju är helnajz.

När jag själv var yngre åkte vi mycket i Sverige, norrut som söderut bilade vi och hyrde stuga eller bodde hos släkt eller bekanta. Men mesta tiden var vi ändå i huset ute på skärgårdsön här i Stockholms underbara dito, många härliga sommarminnen därifrån har vi alla ♥

Tror ni får fina minnen att samla på i er familj, med andra och bara ni - mycket härligt att se fram emot har ni och att planera och drömma är ju halva nöjet så sätt igång och spåna nu bara ♥ ♥

kraaaaaaaaaaaamizar

http://fredthevov.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards