MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 10 januari 2015

Förskole-ångest

Av Vivi - 10 januari 2015 12:15

På måndag är det dags...

Något jag gort min bästa att undvika tänka på, ngt jag skjutit framför mig .... det är dags för lilleman att börja på förskola.


Jag har varit rätt tuff och haft en, vad jag tycker, helt logisk tanke om hur bra allt kommer gå och hur bra det kommer bli. Jag tror ju det är bra för barn att börja förskola, de blir sociala, lära sig att dela med sig osv osv   MEN ... här om dagen satt vi vid matbordet när den där ångesten jag ignorerat letade sig upp och stora tårar trillade ned för mina kinder när vi pratade om förskolan. När maken blev orolig och undrade vad det var snyftade jag fram ... "men men om jag inte är där... tänk om något fruktansvärt händer och jag inte finns där och får hålla honom i mina armar..."


 


Jag har fortfarande svårt att skriva detta utan att börja grina .. okej jag sitter och grinar. Jag vet helt logisk att sannolikheten att ngt hemskt händer Emil är väldigt liten, jag vet att massa barn börjar på förskolor hela tiden och jag tror helt ärligt talat att Emil kommer vara en sådan unge som ÄLSKAR att vara på förskolan.

Dock har vi spenderat nästan varje dag ihop sedan han föddes och det ÄR jobbigt att han nu ska vara borta från mig ett par timmar flera dagar i veckan.

Det tycker jag fast jag älskar de dagar jag får några timmar för mig själv, det blir liksom en annan sak när han har ett eget schema och är med människor jag faktiskt inte känner särskilt väl, på ett ställe vi inte känner till då han inte fick plats på vårt första val. Dessutom kan han inte gå ännu (gåvägrar fortfarande) och kan inte äta själv riktigt ... inte med bestick iaf.


Nu kommer han skolas in nästa vecka, men sedan kommer han inte vara iväg mer än 15h i veckan eftersom jag är arbetslös och det lättar min ångest lite. Vi har valt att lägga ut dessa timmar på tre dagar, då det dels blir mer praktiskt för oss och jag tror det också blir bättre för Emil med lite längre dagar (5h) om jag sedan för jobb och han måste gå in på heltid fram tills make kan gå ned i tid.

Jag tror att det kommer gå bra, men lite ångest har jag fortfarande.


Älskade busunge.... ska busa utan mamma <3

   


Hur gjorde ni ? Kände ni också förskole-ångest?


#förskola #ångest #barn #inskolning #föräldrarskap

 
 
natalia

natalia

10 januari 2015 14:35

Åhh kramar <3

Det kommer nog gå jättebra för honom, lilla sötisen <3:)

http://nattis98.bloggplatsen.se

 
Sofia

Sofia

10 januari 2015 15:38

Fy förstår att det känns jätte jobbigt, jag som inte ens kan lämna mina hundar på hunddagis, gråter bara av tanken faktiskt, Så kan ju bara tänka mig hur det är med ett barn. Men som du skriver, det kommer gå bra :) Tänk på allt kul han kommer göra å få massa nya kompisar.Jag gick själv aldrig på dagis eller fritids eller nåt, jag älskade att vara hemma med mamma. Men när vi började skolan kände alla varandra redan, alla utom ja typ :) Men det gick bra det med, men lovar det kommer gå toppen :D <3

Tack för ditt mail :D Din gästblogg kommer komma upp 18:e lör kl 18 :D

KRAMISAR

http://bian.bloggplatsen.se

 
Annie

Annie

10 januari 2015 16:37

Sv: Haha javisst är det så, allt går att hitta på google! ;)
Aha okej .. Vad var det för mediciner?
Om det är ok att jag frågar :)
Nä inte gör det nåt ;)

Fina bilder! ;)

Kram!

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

 
Life of Johanna

Life of Johanna

10 januari 2015 19:39

Usch vill inte ens tänka på förskolan, tur det är långt kvar för oss. Men jag har sagt Erik får sökta inskolningen :)

http://lifeofjohanna.se

 
Elena

Elena

10 januari 2015 22:53

Åh, det kommer gå bra! :)

http://baraelena.se

 
LADY THIRTY

LADY THIRTY

11 januari 2015 08:01

Ja, jag kände förskole-ångest! Det går över och så kommer det tillbaka :)

Bra start med 15h/vecka, för både dig och honom.

Lycka till <3

http://ladythirty.se

 
Emm

Emm

11 januari 2015 11:04

Jag kan tänka mig att det är jobbigt. Under mina 2,5 år som förskollärare finns det en del fall där jag fått ge stöd till föräldrarna istället för barnet vid lämning. Det är nog väldigt mänskligt som mamma att ha dessa känslor i samband med att man lämnar bort sitt barn. Mitt råd är att prats med pedagogerna och var öppen med hur du känner så kan ni samarbeta med dessa känslor. Kram

http://www.emelisian.bloggplatsen.se

 
mamma mindy

mamma mindy

11 januari 2015 13:24

Så söta bilder på din sötis.ha en fin söndag.kram

http://blondis81.blogg.se

 
Jesper

Jesper

11 januari 2015 15:10

Du är nog inte ensam om att tycka det känns jobbigt. Jag vet när jag blev lämnad på dagis (hette ej förskola på den tiden tror jag) första gången så stod jag vid grinden och grät när mamma lämnade mig. Det var såklart superjobbigt för henne. Men nästa dag så ville jag inget hellre än gå dit för när man träffar andra ungar blir det tydligen hur kul som helst :)

http://bodypalace.se

Vivi

13 januari 2015 13:57

Tack Jesper !

 
Margita

Margita

11 januari 2015 15:26

Det var ju ett tag sen för min del men jag känner igen mig. Det var oerhört svårt och ångestframkallande. Men det gick ju bra och fina barn blev det! Din Emil kommer säkert att stortrivas, särskilt som du tror att han kommer att göra det, du känner ju honom. Att gå och äta kommer han att lära sig fort på förskolan - barn lär barn....:)
Hoppas det är en bra förskola!! Och att ni alla kommer att trivas där!
Fina bilder på lilleman. <3
KRAM

http://sengas.bloggplatsen.se

 
Linda

Linda

11 januari 2015 20:31

Jag förstår din ångest. Har själv varit där några gånger (har nog berättat om det för dig) Nen det blir bra och Emil kommer att trivas kanon, det är jag söker på. Det måste vara skönt att Emil bara behöver vara där 15 Tim/vecka och bara tre dagar. Tänk om alla barn alltid kunde få ha sådana tider, tycker jag. Det hade varit toppen!
Kram

http://www.enlitenvra.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skapa flashcards