MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 12 juni 2016

När kommer nästa eller när kommer första?

Av Vivi - 12 juni 2016 19:56

Det här med att ha barn....

Det är ju det jobbigaste och mest fantastiska man får vara med om, man river sitt hår och gråter av ångest ibland, men den kärleken man känner, den liknar inte något annat. Det är inte bara kärlek utan en djurisk instinkt att skydda och ta hand om det lilla liv man varit med om att skapa.

Med det sagt... jag tror inte jag hade varit olyckligare om jag inte haft barn.

 

Jag kan inte leva utan vår Emil, men innan han kom var ändå inte mitt liv tomt. Hade vi inte kunnat få barn hade det varit en sorg, men hade vi bestämt oss för att inte skaffa barn hade vi fyllt livet med annat.

Det finns fortfarande en otalad självklarhet att man ska skaffa barn om man varit tillräkligt länge i en par-relation, men det är faktiskt inte självklart och man ÄR inte en dålig person om man väljer att inte skaffa barn. Du blir inte automatiskt olyckligare som person om du VÄLJER att inte skaffa barn.

Ändå är det som om andra ser ner lite på dem som väljer att vara par utan barn. Personligen kan jag tycka att de som "väljer bort" barn tänkt till lite bättre än de som t.ex skaffar barn för att hålla ihop ett förhållande.

 

Om du då skaffar barn, slipper du de smått frågorna ? Noup... då väntar sig folk att man inte ska ha bara ett barn utan två. Man är en dålig mamma / pappa om man inte ser till att det stackars barnet inte får syskon. Barnet kommer helt klart få men och må dåligt utan just syskon.

 

Folk MÅSTE sluta dömma sina medmänniskor, egentligen vad det gäller allt, vi kan inte bestämma vad som är rätt för andra baserat på våran erfarenhet. 

Jag tycker det är helt okej att diskutera frågan, jag har själv inga problem att tala om för dem som frågar oss att vi ärligt talat inte har bestämt oss ännu.  

Alla kan inte få fler barn.

En del har haft en otroligt jobbig graviditet.

Andra har haft en tuff start med extrem sömnbrist eller/och gått igenom andra svårigheter.

 

Det är faktiskt INGEN annans beslut och INGEN annan har rätt att komma med onödiga och negativa åsikter om avsaknaden av barn eller syskon.

Lite söndagstankar efter en helt fantastisk helg med min enda son som kanske får syskon eller kanske inte.

 

   

 

 

 

 

 
 
Annie

Annie

13 juni 2016 08:44

Riktigt bra inlägg, fina du! :)

Varför ska folk vara så snabb på att ifrågasätta och döma andra?
Alla liv ser ju olika ut :)

Håller helt med dig i dina åsikter :)

Kram<3

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

 
Annorlunda

Annorlunda

14 juni 2016 17:07

Så skönt att läsa ditt inlägg! Vi har varit tillsammans i tolv år och har bestämt oss för att inte skaffa barn. Det är något särskilt jag som kvinna fått mycket skit för. Folk tror alltid att det är min psykiska ohälsa och diagnoser som gjort att jag inte vill ha barn. Att det var därför jag "bestämde" mig. Men jag har inte "bestämt" mig. Det var inget vi bestämde, inget beslut. Ingen av oss har någonsin velat ha barn så det fanns inget beslut att ta. Bara viljan som saknas. Hör ofta att jag kommer ångra mig men vad är det för argument. Och "När du får barn kommer du vilja ha dom" Vad menar dom? Ska jag skaffa barn mot min vilja med risk att vi står där med ett barn vi inte vill ha för att dom tror vi kommer ångra oss? Tack för ditt inlägg!

http://nouw.com/annorlunda

Vivi

14 juni 2016 20:03

Tack för din fina kommentar, tycker ni gör helt rätt. Tror tyvärr en del skaffar för att man ska och inte för att man vill

 
Melvin

Melvin

11 augusti 2016 11:52

Hej, snygga bilder. hejar på dig! :D

http://www.arbetskladerna.se

Vivi

17 augusti 2016 09:00

Tack ! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skapa flashcards