Direktlänk till inlägg 30 juli 2009
Vi hade en jättemysig kväll igår med våra vänner, var så glad att vi äntligen fick ihop det och kunde träffas. Vi grillade en massa kött, åt en kalkonfile´ (jag tål ju inte "röttkött" (alltså vilt, nöt, fläsk) till det blev det en "potatissallad" dvs en vanlig sallad, men med färskpotatis och lätt stekt sparris *mums*
Efterrätten var ett riktigt spontant ihopkok, eller ihopblandning ska jag nog säga. Jag blandade jordgubbar, lite konjak & choklad i en skål och serverade med vispad grädde, mycket uppskattad var den!
Den såg ärligt taalt inte så god ut men den var otroligt smarrig, tips är att servera i portionsskålar istället för att ställa fram hela stora skålen som jag gjorde, naturligtvis kan ni också välja vilken choklad ni vill, välj bara en fin choklad (inte vanlig blockchoklad).
Vivis chokladmarinerade jordgubbar
1l färska jordgubbar
150 gram smält vitchoklad
100 gram smält mjölkchoklad eller mörkchoklad
1 msk konjak
Rensa jordgubbar och häll i en stor skål
Smält den vita chokladen över vattenbad och smält den mörka (helst i 2 olika skålar). Låt chokladerna svalna lite.
Häll över den vita ch. över jordgubbarna och blanda runt, häll över den mörka ch. och blanda runt, häll i konjakt och blanda.
Häll upp i portionsskålar!
Välj att servera direkt eller ställ i kyl, om den står i kylen tänk på att ta ut efterrätten en stund innan servering så den blir rumstempererad.
Servera med vispad grädde, gärna med vaniljsocker i.
Enjoy !!!
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.