MissVivis synvinklar

Alla inlägg under augusti 2009

Av Vivi - 3 augusti 2009 16:12

Så otroligt uttråkad....nu slitar jag jobbet om ca 15 min. Skönt!

Pfff.... ahr inget alls att göra, har letat runt halva internet efter slott och herrgårdar, men det är ju en dröm, en utopi lite grann.... det kostar på tok för mycket! Kanske kanske att vi hade haft råd med fjelldalens ...

*drömmer*

Av Vivi - 3 augusti 2009 11:10

Jag har senaste tiden läst lite i olika bloggar och artiklar där man pratar om djurvärde, mammaveterinär hade ett fantastiskt bra inlägg på det, läs här!

Idag står det i expressen om en kvinna som rädda ett rådjurkid, läs artikeln här.

Kvinnan fick inte hjälp när hon ringde SOS utan det enda de var beredda att göra var att ge kvinnan numret till en jägare som kunde avliva rådjuret.

Kvinnan tog saken i egna händer och hon och hennes man lyckades efter ett par timmars arbete att rädda kidet. Är nu detta rätt eller fel ?

Ska man låta naturen "ha sin gång" eller försöka göra allt för att värna om djurens liv.


Jag blir ofta irriterad över att vi inte har en motsvarighet till djurpolis eller djurräddning här i Sverige, jag har iaf aldrig hört talas om det.

Det är inte ofta jag hör att det görs försök för att rädda skadade djur, de avlivas eller så får upphittaren själv betala dyra vetrinärkostnader.


Jag tycker vi ska värna om allt liv, händer en olycka kan man ju iaf göra sitt bästa för att hjälpa till oberoende på om det är människa eller djur. Ofta är det männsikans fel att djuret råkar illa ut, att inte hjälpa tycker jag är att smita ifrån sitt ansvar!

 Sedan förstår jag att det finns regler och lagar att följa avd det gäller hanteringen av djur , läs dem här, det är riktigt bra att känna till dem. 




Av Vivi - 3 augusti 2009 10:29

I förra omröstningen frågade jag er om er åsikt vad det gällde förlovning.

De flesta (64,3%) ansåg att man förlovar sig för att ev. en dag gift sig och efter det var det  28, 6 % som ansåg att om man förlovar sig ska man, som enligt sed, gifta sig inom 2 år.


Lite förvånad är jag över resultatet, men jag är väl lite gammaldags vad det gäller förlovning. Jag anser att man förlovar sig för att gifta sig, det innebär för mig att man börjar planera ett bröllop. Bröllopet behöver ju inte var på studs men inom två år kan jag tycka.

Vet dock att man inte ser på förlovning på samma sätt idag, en del vill ju lova varandra att leva ihop, men de vill kanske inte alls gifta sig.


Jag har däremot väldigt svårt för de som "hobbyförlovar" sig, ofta unga människor som förlovar sig efter tre månadet bara för att.


Hur många där ute vill eg. gifta sig ??

Det handlar nuvarande omröstningen om :)


Vi har förrsten satt ett preliminärt datum ...den 10 Juli , dagen vi firar 5 år ihop, mycket passande att det är en lördag ;)


Av Vivi - 3 augusti 2009 10:12

Här kommer några fler foton från i sommras, ett sjölejon på Central Park Zoo, jag innan vi såg Phantom of the Opera och sedan när jag håller i ngt väldigt värdefullt, min Depeche biljett!!!!!

Som sagt vem sa att lycka inte kunde köpas för pengar :P

Av Vivi - 3 augusti 2009 09:54

De verkar ha haft ett jäkla party där uppe inatt, det mullrade rejält!

Nattens sömn har väl inte varit den bästa, söta Angelique väckte mig purrandes klockan tre i natt och tyckte matte kunde ta sig dig att kela lite. Hon är ju så söt för om jag inte orkar klappa henne med handen så tycker hon att nästippen fungerar lika bra :P


 Vid kvart över fyra satte ovädret igång *muller muller* jag har aldrig varit rädd för åskan, men jag har lite mer respekt för den nu när jag bor i ett litet hus. Upp och ur med sladdarna och jag som är en sådan hönsmamma var ju tvungen att titta till katterna också så att de inte var oroliga.

Vi har en del hästhagar runt omkring oss och jag tyckte riktigt synd om hästarna i natt, är ganska säker på att de är ute dygnet runt och jag vet att många hästar nästan får panik när det åskar och blixrar :(


Idag är det verkligen uuuuuselt väder, nå ..då får jag iaf tid tid att städa och fixa lite där hemma ikväll :)




Av Vivi - 2 augusti 2009 18:53

Sicken helg, vi har haft så lugn och härligt! Vi har dessutom fått en masas gjort i trädgården och min kära pappa har hjälp oss en massa så nu är gästrummet klart :)


I lördags rensade jag rejält i landen och pojken klippte färdigt häcken, sedan mös vi hela kvällen med bra filmer och unnade oss lite godis. Idag har jag gjort klart den sista rensningen och pojken har plockat maskroser i gräsmattan till förbannelse :) ...vi har en hel del tyvärr.

Vi ska mysa lite ikväll också, känns som en riktigt bra helg med världen bästa pojke och världens finaste kattern


Gästrummet blev verkligen jättejättefint !!!!

Eller vad tycker ni ?

Jag älskar tapeten !!

Av Vivi - 1 augusti 2009 11:04

Jag saknar henne ibland, hon som försvann och inte har kommit tillbaka. Det började med att jag såg henne allt mer sällan och nu ....nu är hon bara borta utan att jag vet var eller när hon försvann.

Hon var så vacker, hon visste bara inte om det, full av liv och förhoppningar.

Samtidigt vet jag hur olycklig hon kunde vara under den där lyckliga ytan, hur mycket hon längtade efter mig, den stabila och trygga.


Hon kunde dansa en hel natt igenom under partyljus, till hög höftryckande musik och med beundrande blickar som följde henne.

Ja hon kunde dansa hon, hon var aldrig så lycklig som på dansgolvet.

Vakterna kände henne, många kilalr ville ha henne, DJ:n spelade vad hon ville, hon var mer hemma på uteställenas dansgolv än någon annan stanns.


Jag kan inte förstå hur hon inte kunde förstå hur fin hon var, hur duktig och vacker hon var.


Hon kommer aldrig mer komma tillbaka och det är okej, men jag hoppas jag träffar henne någongång igen. En kväll på dansgolvet hoppas jag att hon står där och väntar på mig och ber mig dansa med henne igen.


Du vilda vackra partytjej







 



*********************************

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards