MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 12 november 2009

Ny omröstning

Av Vivi - 12 november 2009 12:45

Pga av mitt senaste inlägg kände jag att jag startar en ny omröstning, nu vill jag faktistk veta om ni anser vara feminister eller inte och då menar jag feminist i ordets rätta bemärkelse.


Så här skriver Wikipedia


Feminism är en intellektuell och politisk rörelse

för kvinnans fulla ekonomiska, sociala

och politiska jämställdhet med mannen.



Lite övrig information:

Vissa av rörelsens rötter kan spåras till 1700-talet och har sedan dess funnits i en rad olika gestalter. Ordet feminist var ursprungligen ett nedsättande uttryck för att beskriva kvinnor som inte anpassat sitt beteende till rådande könsnormer. Benämningen togs dock över av kvinnorörelsen vid den internationella kvinnokonferensen i Paris 1892. Från ursprunget i upplysningstidens frihetstankar och den franska revolutionen har feminismen vuxit till att idag bli en betydande intellektuell och politisk kraft.


Sedan kan jag berätta att det var jämnt på förra omröstningen där jag frågade om ni hade skrivit på protestlistan om pälsuppfödning,

men de flesta hade svarat :  "inte ännu" ,

så då kan jag ju bara säga: GÖR DET DÅ !! Flört

Ett litet besök på www.djurensratt.se och klicka på kampanjer och mot pälsdjursuppfödning,

så har ni gjort en insats!!


Jag och katt  


 
 
Maddo

Maddo

12 november 2009 13:21

Jao.. fast samtidigt tycker jag det handlar om mer än kvinnors rättigheter, det handlar om rättigheter som människa. Män är ju också utsatta fast för det som för oss kvinnor är självklart. Det går att vrida och vända mycket på detta. Därför är ämnet så intressant :)

Jag har tyckt det varit jobbigt men bra att bo med folk. Nu har vi ju pratat igenom mycket innan och vi kommunicerar bra så jag tror det kommer gå bra :)

http://blogg.dreammaddo.se

 
Maddo

Maddo

12 november 2009 13:39

Det är så skönt att du inte tar det jag säger som en direkt sanning utan ser det som en diskussion! Precis som jag vill! =)

Jag tycker att feminism är mer "kvinnors rätt" än "människans rätt". Även om jag vet att tolkningarna är många och varierade. Jag tycker inte det handlar om att "bli som männen" utan att finna en balans (den där jävla kernell!! :P). Visst ska vi kvinnor kunna få de fördelar det innebär att vara kvinna men också få samma möjligheter som män och vice versa. Tyvärr anser jag att feminism står mer för att kvinnan ska få bli "mer som män" med rättigheter och möjligheter. Vi glömmer ibland att vi har sånt som män inte kan få. Vi har möjligheten att prata om att vi känner oss kränkta utan att för den sakens skull verka konstiga. Många män känner sig ex. utsatta i arbetet med barn, de blir ifrågasatta och sedda som pedofiler. Många gånger får de till och med höra att de inte får byta blöjor på barn. Det blir vi som kvinnor sällan utsatta för trots att det i regel är kvinnor som är pedofiler på förskolor (har säkert att göra med att det är ett kvinnodominerat yrke men säger jag pedofil så tänker de flesta: En man).

http://blogg.dreammaddo.se

 
Fisan

Fisan

12 november 2009 13:47

Jag tror att dom flesta är feminister, då även män inräknade.
Och att det går att dra ordet åt båda hållen.
Män behöver också en organisation som kämpar för att de också ska få det jämställt.
Det är ju inte bara kvinnorna som blir trampade på, det är bara i olika situationer.
...och kvinnor är mycket bättre på att öppna käften än vad män är (generellt).
Jag tycker att hela diskussionen om kvinnans rätt till jämställdhet är rätt uttjatad.
Kan vi inte stå lite på männens sida också så att det blir en jämställd debatt?

http://fisansblogg.blogspot.com

 
malin-heléna

malin-heléna

12 november 2009 13:50

Sv: Nej men Vivi så du drömmer!! hahaha.. Vad snäll du var som fixade medicin till mig då. Hihi.. :P
Det är lite roligt att komma ihåg drömmar faksitks, jag brukade alltid göra det förr, men nu var det nog ett tag sedan jag gjorde det.
Kan bero på att jag sover så "tungt" när jag väl sover nu.. jag sover på tok för lite känner jag, måste börja ta hand om mig själv mer igen. Förstår inte varför det ska vara så svårt egentligen?

Förstår inte varför inte alla vill att det ska vara jämställt mellan kvinna och man? Menar, det finns ju tillfällen där män blir undansatta med ju.. uhhm.. denna fråga foinns det nog aldrig ett slut på, eller en lösning.
Men man kan ju inte göra annat än att själv försöka bidra med "jämnställdatankar". :)

Nämen! vadå "inte ännu" nu får de skärpa sig.! ^^, Hoppas alla har skrivit på nu i alla fall. Det är en viktig fråga det med. Handlar ju om djurens jämnställdhet, minst lika viktig som mellan man och kvinna, tycker jag. :)

http://www.malinhelena.blogg.se

 
Maddo

Maddo

12 november 2009 14:24

Nu funkar inte kom ihåg igen!! *snyft*

Jag vet inte om jag håller med dig där men jag förstår ändå din ståndpunkt. :) Det är som sagt en viktig fråga oavsett vilket man lyfter som viktigast! =)

http://blogg.dreammaddo.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards