MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 3 december 2009

Träningstips för latmasken!

Av Vivi - 3 december 2009 08:49

Vad jag var en duktig flicka igår!

Jag skulle ha tränat med en arbetskompis, men jag känner att det varit så mycket förra veckan och denna att jag bara ville vara hemma, men detta hindrade mig inte från att ställa mig på vår crosstrainer i 35 min.   

Nästa gång blir det 40min. det är nog alldeles lagom.


Eftersom jag själv är en riktig latmask så tänkte jag komma med lite träningtips för de typiska latmaskarna:

 


-Grejjen med träning (ur mitt perspektiv) är att det första 5-10 minuterna är ofta de jobbigaste, man måste komma igång och värma upp kroppen sedan blir det lättare.

Se också till att ta det lugnt de första minuterna, de handlar som sagt om att värma upp!


-Efter ca 10 min. släpper det och även om du börjar bli svettig och trött är du igång, nu är det viktigt med musik tycker jag, att just nu verkligen ha igång en musikslinga med dina partyfavoriter, se också till att ha en vattenflaska tillgänglig och en liten handduk.


-Sätt inte för höga mål i början, träna i 25 min. ( 10 uppvärning, 10 "hård"träning och 5 avrundning i lugnare tempo) öka tiden succesivt känn efter vad som passar dig, tycker dock att 25 min. kan vara ett minimum.


- Om du som jag tränar hemma, se till att schemalägga träningen. Om du bestämmer en fast tid precis som om du skulle till gymmet så är det svårare att smita undan. Dessutom är du ju hemma så om favorit såpan på TV börjar nio så anpassa träning till den, igår var det hur skönt som helt att sluttränad och nyduschad dimpa ned framför Grey´s !


Nu ska jag bara se till att följa mina egna råd   

Lycka till alla andra latmaskar där ute!!!

  


 
 
sandra

sandra

3 december 2009 09:52

vad skönt med massage , jag ska bara vara hemma, fortfarande sjuk.

vad jobbar du med ?
kram

http://www.vardagslyckan.blogg.se

 
Zandra

Zandra

3 december 2009 13:17

Jag har bestämt mig för att en gång för alla ta tag i min träning också. Jag ska göra ett träningsschema för vad jag ska träna olika dagar i veckan. Och pojken ska hjälpa mig lägga upp pass med olika övningar. Han är duktig på träning.
Jag avlägger aldrig nyårslöften, men i år blir det ett träningslöfte! Jag ska också träna hemma, för det är gratis. Och så spar man tiden det tar att ta sig till och från träningslokalen.

Jag har också efter nyår tänkt testa LCHF-kost. Har läst på massor om det. Många som har IBS har blivit besvärsfria. Jag kommer ha väldigt svårt att äta allt fett man behöver få i sig, för jag tycker det är rätt äckligt. Men man lär sig väl och vänjer sig. Tänkte i alla fall testa 1-2 månader och ger det inte önskat resultat är det ju bara att gå tillbaka till vanlig mat.

Jag började prova detta lite precis när jag fått min IBS-diagnos. Men då fanns nästan ingen info att hitta på nätet, och inga recept. Det blev för svårt att gissa sig fram.
Men nu ett år senare finns det massor av bloggar, info-sidor och till och med en recept-sida. Det har också kommit ut en del böcker.

http://isdrommar.bloggplatsen.se

 
Maddo

Maddo

3 december 2009 14:49

Vilka bra tips! =)

http://dreammaddo.bloggplatsen.se

 
Sussi

Sussi

3 december 2009 18:40

Nu känner jag mig träffad hihi
Det är riktigt bra tips. Ska försöka följa dom ;-)

Men oj, kan man ställa bilen i garaget!!??
Inte hos oss i alla fall. Vi har panel, annat virke och massa maskiner i garaget så där kommer ingen bil in inte :-(

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards