MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 11 juni 2013

Myter om att vara gravid

Av Vivi - 11 juni 2013 19:32

För det mesta är det underbart och visst är man så otroligt glad för det lilla knytet där inne...

Jag är också otroligt tacksam för att jag kommit så långt in i graviditeten, att allt ser bra ut och för att jag ändå mått rätt bra genom hela graviditeten.

Det är dock så att det finns dagar man önskar man kunde vara "ledig", det är jobbigt ibland och man är inte konstant lycklig (vilket ofta leder till dåligt samvete då vi har bilden av att gravida kvinnor går och glöder av lycka hela tiden).

  

- Men man kan äta vad som helst

HA ! Tillåt mig småle...

För det första så kan man inte äta viss fisk eller viss ost och grönsaker kan vara besprutade, sedan kan ju frukt vara skadligt i förstora mängder, mjölkprodukter ska gärna ätas & fibrer, men det är inte det lättaste då detta ger dig magvärk för maproblem har du mycket av just nu. Godis m.m som många tycker du kan passa på att äta innehåller socker ...som ger dig svampinfektioner (för det får man lätt nu.) 

Tillslut återstår väl bara vatten och nötter, men då kan du ge dig på att just nötter är det du kommer börja må illa av   

-Man blir så vacker när man är gravid, man glöder

Jo nog tusan glöder man när kroppstempraturen går upp ett par grader !

Sedan drabbas många av bristningar, finnar, svullnader och håravfall... hemorojder förresten, visst är DET sexigt ...


Nej skämt åsido har jag haft en bra graviditet, jag mådde väldigt illa de första veckorna, men slapp kräkas iaf, sedan dess har jag haft lite ont tillochfrån, men inte så mycket jag kunde haft.

Särskilt tacksam för detta blir jag då vi haft så mycket med katterna & städningen!

Varje dag njuter jag av att vara gravid, men jag tror det är viktigt att veta att det faktiskt är okej att man inte ALLTID är nöjd, glad och lycklig.


 




 
 
Zandra

Zandra

11 juni 2013 20:21

Du är jättefin! <3

http://drak.bloggagratis.se

Vivi

13 juni 2013 19:07

Tack fina !
Snart ses vi *tjoho*

 
Eleonore

Eleonore

11 juni 2013 21:06

Hahaha underbara du! Så klockrent inlägg om vad man kan äta och inte äta. Många säger att man ska passa på att äta så mycket av allt det goda och visst kan man göra det så länge man inte mår illa av det eller får svampinfektioner, uvi, halsbränna, dåliga bakterier etc. Nej varför inte äta som vanligt, kanske lite bättre än vanligt t o m. Kul det du skriver om nötterna. Jag har aldrig läst om det tidigare men jag som vanligtvis älskar naturgodis kunde inte ens gå i närheten av nöthyllan i butiken utan att må illa. Lukten var ju hemsk!
Skönt att du mått relativt bra hittills och jag hoppas du får fortsätta må bra! Jag är så glad för er skull som får göra denna resa :D
Kramar

http://fikamed.wordpress.com

 
Ingen bild

Semsa

11 juni 2013 21:25

Hej hej Vivi ! Kul att läsa att du mår bra o allt flyter på relativ lugnt.. Tänkte på dina myter..
Alla tycker så mycket hela tiden, men rent sunt förnuft är det bästa. Ät lite o ofta, ät mkt grönsaker o frukt, mindre raffinerad socker. Kalcium järn och folsyra är ngt som kroppen behöver mer av under en graviditet men inte i extrema mängder eftersom bebisen tar från mamman det den behöver o du drabbas av bristen i första hand. Håravfall kan tyda på järnbtist men oxå hormonrubbningar. Bristningar får de flesta tyvärr men du kan minska dessa genom att smörja dig med wikeda olja som finns speciellt för att undvika bristningar. O hemorojder ja fyyyy inte så kul men snart går det över ... Tror att du vet det mesta av detta men men iaf :) fortsätt kämpa snart kommer underbara pyret o då är allt glömt :) ! Lycka till med resterande graviditeten ..kramar

Vivi

13 juni 2013 19:07

Hej Semsa :)
Jo jag har ganska bra koll och lite förnuft också ;P
Men det är inte alltid lätt :)
Tack för dina tips & din snälla kommentar/lyck önskning :)
Kram

 
Teskedsmamman

Teskedsmamman

11 juni 2013 21:36

Om du någon gång vill veta hur det är att må pest i 8 mån så hör av dig, jag har testat det mesta av gravidkrämporna utom havandeskapsförgiftning. Har fortfarande problem med resterna av hemorrojderna.... Får väl ta tag i det och gå till läkaren tror jag... snart i alla fall ;)

http://www.teskedsmamma.se

 
Anna

Anna

11 juni 2013 22:02

Vad fin du är :-)
Vad roligt att läsa att allt går bra för er.
Du om någon förtjänar en massa medvind och en massa lycka och glädje <3
Ursäkta att jag varit lite frånvarande ett tag. Det är lite rörigt här hos mig just nu och jag hinner inte riktigt med då jag har barnen själv nu.
Men ska försöka hinna med bloggvärlden lite oftare framöver ;-)
Vilket datum var det bebis beräknas komma?
Kram

http://livetmedskorpan.blogg.se

 
Sussi

Sussi

12 juni 2013 19:05

Du är så fiiiiiin :)
Självklart så går allt upp och ner. Man är väl Svensk, vi är väl adrig nöjda ;) Jag är också jätteglad att allt ser så bra ut. Det måste vara kul att se förändringarna hela tiden med. Det går undan :)

Jag känner mer och mer att jag kommer ifrån bloggandet. Vet inte om det kommer bli så mycket då jobbet tar mycket av orken och tiden (mycket övertid). Spike tar resten.. Nu är det sommar dessutom så tiden går helt åt till annat. Jag är lite nyfiken på om jag kan följa dig på annat sätt. Facebook kanske? Helt frivilligt givetvis men du är en så härlig person som jag känner att jag gärna vill fortsätta känna (även om det bara är genom bloggen). Men som sagt var, det är helt frivilligt :)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggplatsen.se

 
Margita

Margita

12 juni 2013 21:57

Det är så sant att livet inte alltid är en vandring i solen - inte ens när man är gravid och för den delen när barnet är fött. Men som tur är brukar de bra minnena ta över och den största känslan blir ändå i slutänden lycka över att få vara mamma:)) För mig är det ändå det största som hänt; det viktigaste i mitt liv är mina barn och kommer alltid att vara.

http://sengas.bloggplatsen.se

 
Patricia

Patricia

13 juni 2013 13:44

Vackra du:) Haha nej det är nog inte bara härliga stunder med att vara gravid, och alla har det olika. Vissa har det sjukt tufft och andra märker knappt av sin graviditet.

Du har sant, nu verkar det vara en idiotisk period för oss, inte nog med bilen igår stal någon vår låsta cykel! Hur svårt är det att låt andras grejer vara?!:(

Kramar ♥

http://patriciac.blogg.se

 
fina frun

fina frun

14 juni 2013 13:44

Åh men fina magen!!! Jag visste inte - GRATTIS!!! KRAM!

http://finafrun

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards