Direktlänk till inlägg 9 februari 2014
Missvivis Minisemlor ca 50st
125gr Smör
50gr Jäst
4 dl Mjölk
2,5dl Socker
1 tsk Vanilj
2-3 tsk kardemumma (eller 1½ tsk nystött)
En nypa Salt
200gr Kesella/kvarg
ca 1,3 l Mjöl
300gr mandelmassa
ca 2 msk Mjölk
1 tsk Konjak
Grädde 5dl
1 st Ägg
Florsocker
Gör precis som med vanliga bullar, blanda ned jästen i ljummet degspa av smör & mjölk.
Häll sedan ned kryddor, salt och socker, sedan ned med kesellan.
Tillsätt mjöl lite i taget och arbeta till en smidig deg.
Jäs degen i ca 30-40 min
Dela upp degen i 5 bitar och dela dessa i 10 små bullar som du sätter på en bakplåt
och låter jäsa i ytterligare 30 min. Pensla bullarna med ett ägg
In ugn på 200 grader i ca 6 min
Skär av toppen på bullen och gröp ur bullarna, lägg smulorna i en bunke.
Blanda smulor, mandelmassa, mjölk och konjak och fyll sedan bullarna med detta.
Vispa grädde hårt och spritsa över fyllningen
På med locket och pudra florsocker över, klart !!
Det går dessutom alldeles utmärkt (nästan med fördel) att frysa bullarna! Ta bara fram dem några timmar innan du vill servera semlorna och fixa fyllning, grädde & florsocker!
Detta är mitt eget recept så vill ni kopiera får ni länka hit !!
Nom nom nom .....
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.