Direktlänk till inlägg 25 april 2014
DENNA GJORDE JAG I HELGEN OCH DET KAN VARA DEN GODASTE CHEESECAKE JAG ÄTIT
Botten:
ca ett halv paket digestive
100gr smör
Krossa digestive till "mjöl" tex i en matberedare, smält smör. Blanda smulor och smör och tryck ut i en form med löstagbar botten. ställ in i kyl medans du gör fyllningen.
Fyllning:
800gr Piladephia ost
4 ägg
1 tsk vanilj
2 ½ dl Socker
2 msk vetemjöl
½tsk salt
pepparmyntsekstrakt (ca ½ tsk)
Röd karamellfärg
Vispa ost och socker, blanda i salt, vanilj och mjöl. Vispa ned ett ägg i taget och ha sist i pepparmyntan.
Häll 1/3 av smeten i en ny bunke och blanda med karamellfärg.
Häll först i den "vita" smeten över botten och sedan den röda, varva med en sked om du vill ha en marmorerad cheesecake annars kan du bara hälla och ha två olikfärgade lager.
Grädda i nederdelen av ugnen i ca 1 h på 175 grader.
Glasyr:
200 gr Philadephia ost
2-3dl florsocker
1tsk vanilj
En påse krossade polkagrisar
Rör ihop ost och sikta ned florsocker under omrörning, ned med vanilj.
Bred detta på en sval kaka och ha tillsist på de krossade polkagrisarna.
Ställ i kyl minst 4 h, men gärna över natten!
ENJOY !!
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.