MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 4 september 2014

Ammning/småbarn och alkohol

Av Vivi - 4 september 2014 21:08

Nu tänker jag sticka ut huvudet och tycka till om något som kommer få en hel del småbarnsföräldrar att gå i taket.  Det här med att man inte får dricka alkohol när man har småbarn...


Innan jag själv fick barn tyckte jag nog att man inte skulle dricka alls.

Jag och min man dricker kanske vin max 1gång/månad och då bara ett glas var om vi t.ex vill ha en lite finare middag hemma, när vi är iväg kör alltid någon av oss och det andra kan unna sig 2 kanske 3 glas (jag vet vilka määäängder).

Min tanke var nog att man kunde skippa det där glaset helt när man fick barn.

Sedan fick vi barn ....


När man är trött , sliten, inte kan få barnvakt , men ändå faktiskt vill ha det där riktigt mysiga kvällen tillsammans, lite extra romantik, ja då är faktiskt ett glas vin till maten en lyx man unnar sig.

Kanske du nu tycker att vin inte kan vara så viktigt...

Det ÄR det inte , men saken är att du inte längre "unnar dig" : egentid, sömn, sex (inte lika ofta iaf) osv osv då blir faktiskt de få saker du kan unna dig vääääldigt viktiga för att få känna dig som en människa. 


Frågor jag ställde mig själv innan vi fick barn?

1) Men vem kör om det händer något ???

2) Man kan väl inte amma och dricka ?? Det går ut i bröstmjölken!!


Svaren jag nu har av erfarenhet och efter att ha läst på:

1) Om just den kvällen i månaden då vi har druckit ETT glas något händer... ja då hade jag ringt ambulans om ngt allvarligt hände, det hade jag gjort oavsett i den situationen !! De kommer snabbare än vi hinner köra.

2) Enligt livsmedelsverket kan du dricka upp till 2 glas vin eller 1 drink utan att det påverkar bröstmjölken, det som det faktiskt handlar om är att du inte får bli full/lullig/mista rund under fötterna, för du måste på ett helt nyktert sätt kunna hantera ditt barn och när du slutar var nykter vet du bäst själv.


Så ... det är min åsikt och jag står för den.

Det blev ett långt inlägg detta ...

Tillslut vill jag dock säga att OM du dricker som förälder - vet dina gränser!

Jag tycker självklart inte att det är okej att sitta och amma med ett barn och vara lite full.

Jag tycker bara det har blivit lite hysteri kring ammning och alkohol, för jag tycker en ammande mamma kan unna sig ett glas champange på ett bröllop tex.


Vad tycker ni ???

Foto taget 2012/2013 nyår

 




 
 
Hanna

Hanna

4 september 2014 23:05

Jag tycker och har alltid tyckt att det är lite hysteri kring att det skall vara nolltolerans med alkohol i samband med graviditet/amning. Fine att det blir ännu viktigare att dricka sparsamt och vid ännu färre tillfällen men att inte få lov att njuta av livet åtminstone lite!?

Kramar

http://tankarofhanna.wordpress.com

Vivi

8 september 2014 11:17

Kanske att man inte ska dricka när man är gravid dock för det finns forskning som visar på att fostret blir påverkat, sedan är det ju ofta en fråga om mängd också. :)

 
Sara

Sara

5 september 2014 08:05

Bra inlägg! Speciellt det om att man ska veta sina gränser, de är ju olika för alla. Jag blir snurrig på ett glas vin, så jag har andra gränser än om jag inte hade känt av det alls.
När man inte får dricka så saknar man det mycket mer.

http://ensarasblogg.wordpress.com

 
Life of Johanna

Life of Johanna

5 september 2014 09:10

Jag håller med dig helt och hållet. Man kan visst det drick ett två glas vin fast man har småbarn, det är skillnad på 1-2-3 glas än bli aspackad... :)

Ja det gick bra på sjukhuset, skönt! Imorgon ses vi :) kram

http://lifeofjohanna.se

 
Linda-Mamma till Alfred

Linda-Mamma till Alfred

5 september 2014 09:46

Woop woop läste HELA detta lååånga inlägg *blink* Tycker du har helt rätt tycker exakt som du! Varför skall man sluta leva/vara människa/sig själv för att man får barn?
Men måste säga att något som jag inte tycker är OK, vi var ju på festivalen förra helgen och som du säkert vet så spelas det inte i en ljudnivå som är särskilt bra för öronen samt en massa fulla bullriga folk. Inne på ölområdet stod en mamma med en liten bebis som typ var 2-4 månader gammal/DETTA ÄR INTE OK!!! Hallå barnets hörsel,vad fan hur tänker man?! Hade sådan lust att bara gå fram till henne och fråga Hur tänkte du där?! Men mina vänner fick tygla mig;) Hon drack inte eller så men jag tänker på barnets hörsel, hur fan kan man utsätta sitt barn för detta?!
Frågan du ställde,hehe har du inte hört ngt från Mia ang.detta? Alltså vissa saker/beteende var verkligen inte ok, därav detta INTE.
Liksom inget att sträva efter att umgås/gynna sådana människor!

http://hummingbird.blogg.se

 
Ingen bild

Jesper

5 september 2014 15:47

Klart att man ska få unna sig. Men har man dåligt alkoholsinne så ska man hålla sig borta! Det är ju inte direkt så att ett glas av vinets all alkohol procent eller vad det nu är man dricker går rakt ut i kroppen. Jag har till och med serverat en cider till en kvinna som var gravid. Det jag personligen tycker är att man dricka ekologiskt ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards