MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 1 oktober 2014

Miljön - alla kan göra något

Av Vivi - 1 oktober 2014 22:07

Precis som många andra har jag börjat tänka ännu mera på miljön sedan jag blev mamma.

Det är nog för att man inte bara tänker på nästa generation, man är faktiskt ansvarig för den också. Jag köper hem mer ekologiskt än innan, jag köper gärna saker på loppis/begagnat och så försöker jag vara så noga jag kan med källsorteringen.


Två bra loppis fynd - Stokke stol och Emmaljunga vagn!

       


De flesta av oss kan ju faktiskt sortera glas, papper, metall osv och slänga det på olika sopstationer och många av oss tar ju även de större grejjerna till "tippen".  Om man däremot inte har bil kan det ju vara lite svårare att forsla bort större saker eller om man ska tömma större ytor som när du röjjt rejält i trädgården eller röjjt ut ett helt hem eller kontor. Som tur är finsn det ju olika företag som man kan anlita som kan hjälpa till med sådant, som t.ex Junkbusters (älskar namnet ...lite som Ghostbusters hi hi ).


Saken är väl den att jag tycker att alla faktiskt kan göra något. Alla borde ta ansvar på något sätt!

Du kanske inte har råd att bara köpa ekologiskt, men byt ut någon vara, många eko-varor är knappt dyrare än "vanliga". Har du svårt att sortera soporna för att det är långt till en station ? Kolla om det finns en vän eller ett företag som du kan få hjälp av, så du iaf kan sortera ut något,


Vi måste vara rädda om naturen för den får ta rätt mycket ...

 


Vad tycker du ? Sorterar ni ? Köper ni ekologiskt ? 

Varför? Varför inte?


 
 
Linda-Mamma till Alfred

Linda-Mamma till Alfred

2 oktober 2014 09:24

Dåligt på att sortera särskilt det som skall komposteras, vi slänger inte jättemkt mat direkt och då åker det i den vanliga brännbart för att det börjar lukta så förbannat annars, vi som slänger så lite då skall vi slösa på en plastpåse till liksom, inte bra för miljön det heller,kluven där;)
Ekologiskt köper jag en del till o med utan att tänka på det.
Åh ja jag har rusat fram i 210 snarare den sista tiden!Otroligt mkt på jobbet! Så jag får prioritera vad jag orkar med. Jobbar mkt hämta på dagis,göra mat, natta osv,det är kämpigt!Hemma ifrån jobb 17.45 så jag är gött trött på kvällarna!
Njae massagen var inte skön gjorde mest ont men det var behövligt;)Så nu mår kroppen bra igen.
Ja så jäkla synd med bokmässan,men,men orkar inte allt;)
Ja så kul att ha massa mysigt att se fram emot! Ja vårt projekt kommer bli så bra vi är snart färdiga;)

http://hummingbird.blogg.se

 
Emm

Emm

2 oktober 2014 20:21

Jag har blivit alltmer medveten om miljön på senare år. Jag köper mycket ekologiskt och närproducerat, i den mån det går. Här i nya föreningen är det dessutom jätteenkelt att sortera avfallet så det känns bra. :)

http://www.emelisian.bloggplatsen.se

 
Margita

Margita

2 oktober 2014 21:16

Som gammal miljövän ända sen 70-talet så försöker jag självklart leva så miljövänligt som jag bara kan. Ekologiskt så mycket jag har råd med, sopsortering, second hand nästan jämt, både kläder och möbler, fast ibland något nytt, miljövänligt ibland egengjorda rengöringsmedel. Jag vill absolut vara med och försöka förbättra vår miljö för vår egen skull och för kommande generationer. Tyvärr ser jag förändringar till det sämre om jag jämför och det är skrämmande. 1962 gav Rachel Carson ut boken "Tyst vår" och den förebådade det som tyvärr har blivit sant nere i Europa och här i Sverige är det inte alls lika mycket fågelsång om vårarna som det brukade vara. Men jag hoppas att det går att vända den utvecklingen. Jag vill i alla fall vara med och hjälpa till så mycket jag kan och jag blir glad när även den yngre generationen förstår värdet av det.
Kram på dig och du får gärna komma hit igen så snart du kan och vill! Men tiden rusar ju på, jag vet, det är turbo mest hela tiden ;)

http://sengas.bloggplatsen.se

 
Jenny

Jenny

5 oktober 2014 13:54

Vi sopsorterar (har jättebra sophantering i anknytning till hyreshuset vi bor i) och köper mycket ekologiskt. Ägg, mjölk, kaffe och bananer väljer jag alltid ekologiskt.

http://jennyelin.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards