MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 28 november 2014

Tiggare

Av Vivi - 28 november 2014 11:00

De finns de som ger ibland

De som nästan alltid ger något , minst ett vänligt ögonkast.

De finns de som aldrig ger av princip och de som tror att allt ihop är organiserad brottslighet.

Tiggarna är de där människorna som många skyndar förbi på gatan, som de undviker att se i ögonen för att själva undvika att väcka det dåliga samvetet.


Nästan alla har en åsikt om tiggare, men hur många vet vad de faktiskt går igenom eller vad de har gått igenom ??

Min personliga åsikt är att man ska vara försiktig med att dömma, människan på gatan kan vara närmare dig än du tror. Det finns massa olika sorters människor som tigger och alla har en egen historia, en egen anledning.


Jag ger! Ibland pengar, alltid en blick och oftast ett leende.

Jag har en kvinna utanför ICA som jag fått lite kontakt med och hon brukar få en liten slant, men hon har även fått kläder och mat, hon har en liten knagglig lista som jag försöker hjälpa till att bocka av. Hon är alltid rar och tacksam för allt hon får.


De som inte ger av princip -okej, eran ensak.

De som inte ger pga organiserad brottslighet - tror ni verkligen det är så ? Tänk efter ... det är inte mycket pengar de får ihop på en dag och även om "bossen" får pengar från flera så ska dessa personer inhysas och få iaf det nödvändigaste ...det kostar !

De som dessutom sett tiggare hoppa in i fina bilar etc etc etc .... hur vet ni att det inte är en vänlig själ eller faktiskt någon anställd på t.ex flyktingförläggning eller liknande som hämtar dem ? Återigen ... man får inte mycket pengar när man tigger i den kontantlösa samhället.

Visst kan det förekomma, men jag tror det är sällsynt.


Bara en liten tanke ....

Om du ger eller inte ... det får du själv bestämma, men jag kan tycka att man kanske ska tänka till ordentligt varför och inte bara köpa argument från pressen/facebook/lösa bekanta.

Det är min åsikt!

Vad är din ?


 



 
 
Rebecca

Rebecca

28 november 2014 12:51

ha en fin dag :)

http://www.rebeccamikaelsdotter.com

 
Erik.H

Erik.H

28 november 2014 14:13

Jag håller med dig. Organiserad brottslighet kanske har förekommit någonstans, vad vet jag, men tror det är en liten, liten bråkdel isåfall. Tycker absolut inte att man ska döma alla tiggare p.g.a vad någon eller några få skulle kunna syssla med. De som tror att det är brottslighet använder det bara som ett argument för att inte ge pengar och inte behöva känna skuld för det.

http://pangbomkrasch.bloggplatsen.se

 
Life of Johanna

Life of Johanna

28 november 2014 16:42

Jag ger aldrig faktiskt. Mest för jag inte ha kontanter, har ofta bara ica kortet med mig när jag skall handla :)

Ja, hade de spelat i kristianstad arena hade jag inte tvekat. Men norrköping är 4,5timme i bil enkel resa....

http://lifeofjohanna.se

 
natalia

natalia

28 november 2014 18:09

Brukar alltid ta ögonkontakt,hälsa o le o händer att man ger en slant :)

http://nattis98.bloggplatsen.se

 
Hanna

Hanna

28 november 2014 19:42

Jag tycker att du argumenterar väldigt vettigt. Jag försöker alltid att titta personerna i ögonen, ge dem ett leende och ett hej. Ger dem inte så mycket pengar som jag skulle vilja, delvis för att jag sällan har mynt på mig och delvis för att jag är student. Tråkigt hade velat ge mer ofta, men men.


Förresten, jag har bytt bloggadress! Hoppas att helgen i Malmö blir fin!

Kramar

http://pussythoughts.wordpress.com

 
Madde

Madde

28 november 2014 19:48

Jag jobbar ju med EU-migranterna. Jag förser dem med tak över huvudet, middag och frukost genom mitt arbete. Jag har mött många och jag VET att det finns historier bakom. Jag vet också att de är människor som försöker överleva.

http://www.madelein.se

 
Margita

Margita

29 november 2014 09:40

Haha detta var ju härligt! Samma tanke på samma gång! Du är lika klok och fin du Vivi! Härligt att läsa att du tagit kontakt och hjälper, det är vad jag vill också. Jag ska försöka komma över språkbarriären med Maria utanför vår affär och höra hur hon har det och hur jag kan hjälpa. Hon ler alltid tillbaka så fint, även om jag ibland inte lägger nånting eller bara en krona. Har ju själv inte så mycket att avvara egentligen, men som sagt lite mänsklig kontakt det är det minsta tycker jag. Kram kram <3

http://sengas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards