Direktlänk till inlägg 10 december 2014
Letade lite i bloggen oh såg att jag faktiskt inte delat med mig av mitt recept på lussebullar !!
Fyyyyyy.... Hur kan jag vägra er detta fantastiska recept där bullarna blir sååå saftiga och som har godaste fyllningen *nom nom* Bäst jag ger er det bums !
Liten fotnot ... detta recept fick jag från ett ex. mamma och kan ha varit det bästa jag tog med mig från det förhållandet... he he he . Läs om några minnen från det förhållande här och här, hade inte bloggat länge när jag skrev de inläggen.
LUSSEBULLAR ca 30-40 st
ca 175gr smör
1gr saffran
50gr jäst
250gr Kesella naturell
1/2 l mjölk
1/2 tsk salt
ca 2½dl socker
ca 1½ l mjöl
1 ägg
Fyllning:
Mandelmassa (ca 200-300gr), grädde och ev. russin.
1 ägg att pensla med
Smula ned jäst i en bunke, smält smör och ha i mjölken, värm till ca 37 grader och blanda med jästen tills jästen löst sig. (Man hanterar denna deg som vanlig bulldeg).
Blanda i salt,socker, saffran, kesella, ägget och ca 1 l mjöl.
Blanda sedan i 1/2 l mjöl till i omgångar medans du rör degen tills den är smidig och släpper bunken lite.
Jäs degen i ca 40 min.
Dela degen i fyra delar och knåda ut på bakbord. Gör lussekatter, bullar, kaniner eller vad du nu är sugen på för former, fylld med en blandning av mandelmassa och lite grädde (jag brukar riva den på rivjärn och sedan ha i grädde på känn, ska inte bli allt för rinnigt). Jag brukar göra vanliga bullar då de är lättast att fylla utan att det blir allt för kladdigt. dekorera med russin om du vill ha det.
Jäs i ca 30 min.
Pensla med ägg och in i ugnen på 225 grader i ca 10 min.
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.