Direktlänk till inlägg 15 mars 2015
Okej, delar med mig av receptet då dessa blev riktigt smaskiga...
Kanske inte så snygga, men goda! Behöver dock kanske finslipa liiite till, men återkommer i så fall !
SAMUEL KAKOR
5dl glutenfritt mjöl
1½ tsk bakpulver
ca 2dl mald mandel
½ tsk vaniljpulver (Kung markattas är bra)
1 ½dl socker
1tsk kanel
150gr smör
1 ägg
Rör samman torra ingredienserna, låt smöret nå rumstemp. (det ska vara mjukt men ej rinnande) och arbeta ned det i degen, knäck ned ägget och arbeta in det. Blir det torrt kan du tillsätta lite vatten.
Rulla bollar och placera på plåt. Gör, om du vill, en urgröpning med tumme eller liten sked.
In i ugn ca 175 grader i 12-14 min.
Spröda som drömmar, men lite sega som kola kakor nom nom
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.