Direktlänk till inlägg 8 april 2015
Till påskmiddagen gjorde jag en Mandeltårta, inte alls svår att göra och faktiskt väldigt god och naturligt glutenfri. Praktisk eftersom man kan göra den i förväg och ha i kyl eller frys!
Inte min snyggaste skapelse men den var godare än jag trodde, nom nom.
RECEPT:
Bottnar:
400gr mandelmassa (riven)
4 äggvitor
Riv mandelmassa, vispa äggvitorna till maräng, och vänd sedan ned mandelmassan.
Jag brukar använda en gaffel. Bred ut två runda bottnar och grädda i ugn
Kolakräm:
4st äggulor
0,5dl Ljus sirap
1 dl socker
1 msk Kakao
0,5 dl grädde
150gr smör
Flagad mandel
Blanda alla ingredianser utom smöret i en tjockbottnad kastrull
rör samman detta på strax över medelhög värme, det kan ta en liten stund.
Rör sedan detta småputtrande tills krämen tjocknar, den behöver inte bli jättetjock, men det ska märkas att det blir tjockare. Ta kastrullen från plattan och ha i smöret (tärnat) rör tills smöret smält.
Häll/bred kolakräm mellan bottnarna och även lite på, strö över flagad mandel. In i kyl!
Kan förvaras både i kyl & frys.
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.