Direktlänk till inlägg 3 januari 2009
Yummie...Panna Cotta har blivit en favorit efter nyårsmiddagens succe´
Jag har lite i kylen nu..det är ju farligt lätt att göra så det blidde lite efterrätt idag också ...ska jag vara ärlig har jag fått vispa den för den stelnade inte denna gången ..har gjort ngt tokigt med gelatinen tror jag ...men följ bara receptet så SKA det gå bra ;)
PANNA COTTA
7 ½ dl Grädde
3 tsk Gelatin pulver
1st Vaniljstång
3/4 dl Socker
Ta en liten skål och häll i några matskedar grädde (ca 3st) strö över gelatinpulvret i ett jämnt lager och låt detta svälla i grädden ett tag.
Häll resten av grädden i en kastrull tillsammans med sockret och vaniljstången ( stången kan läggas i hel eller delas - skrapa ur fröna och häll fröna i grädden) Detta ska nu blandas och värmas precis under kokpunkten.
När det värmts upp under kokpunket dra av spis och häll i gelatin.
Rör om väl tills gelatinet har lösts upp. Häll i formar! Stå i kyl minst 2 timmar ( jag skulle vilja säga 3-4h). Serveras med Hallonsås eller bara hallon! Mums!!
TIPS:
Man kan om man vill ta och olja glas med en smaklös olja, hälla i Panna Cottan och låta den stelna. Sedan vänder du glasen tar en varm trasa eller handduk och stryker på glasets utsida, Panna Cottan släpper från glaset och viola´ en snygg uppläggning!
Jag hällde själv i Panna Cottan i glas och ställde glaset att luta i kylen, på så sätt fick jag den sneda kanten som ses på min bild som jag har på min bilddagbok!
Enjoy!!
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.