MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 23 december 2010

Coba - en utflykt i den Mexikanska djungeln!

Av Vivi - 23 december 2010 10:45

En av de mest intressanta och innehållsrika utflykterna vi gjorde var till Coba.

Coba är ett område i djungeln fullt av gamla ruiner och pyramider som fortfarande är ganska oupptäckt. Det var en lite kortare bussresa till Coba jämfört med Chichen Itza och här fick vi även möjlighet att klättra upp på den högsta pyramiden (något man inte längre får göra i Chichen Itza).

Området är otroligt stort och VI tog oss mellan ruinerna med cykel, det var inte långa sträckor och du kunde beställa cykeltaxi om du inte ville cykla själv.  


En av ruinerna, nästan 2000 år gamla och ändå så välbevarade.

 

Maya indianerna offrade gärna människor då de trodde på att man återföddes till ett bättre liv, oftast högg de av huvudet & kastade iväg kroppen från pyramiden.

      


Den högsta pyramiden på Yucatan-halvön 42m

     


Jodå, det var rätt högt...


... men otroligt vacker utsikt, hela området är täck av djungel !

   


Efter en svettig, men otroligt intressant förmidddag bland ruiner, så satte vi oss i bussen igen och åkte till en Cenote.

En Cenote är en undervattens grotta, det finns inte några floder över mark på Yucatan-halvön utan bara underjordiska floder & grottor (mer information här).

Jag kan bara beskriva denna timma som helt fantastisk, att bada i en grotta under mark med kristallklart vatten var helt magiskt och definitivt ngt jag vill göra igen!!

 

Det såg ut som om det kanske var 4 m djupt när det egentligen var 16 m!

  

  

 

Efter att vi hade varit i Cenoten åkte vi & åt en härlig lunch och sedan var det dags för sista stoppet, besöket i en liten Maya-by.

Det finns fortfarande Maya-indianer i Mexico som lever i hyddor utan el & rinnande vatten, de är oftast de själva som väljer att leva som de gör då de tycker städerna är för högljudda & stressiga.

I den by vi besökte bodde fem familjer och de hade faktiskt en glödlampa som de drev med solceller, de lagade mat över öppen eld och vattnet hämtades från en brunn en liten bit från husen.

 

Jag brukar inte tycka om att besöka sådana här ställen, det känns inte bra att klampa omkring i andras hem. Detta besök kändes dock inte som om vi "invaderade" deras hus och att de ställde upp bara för att de behövde pengar,

det kändes istället som om de var glada och stolta över att få visa hur de bodde & levde.

Efter en tur bland husen gick vi in i deras djungel för att åka linbana, men först efter att välsignats av deras schaman/medicinman, utan välsignelse från djungels andar så kan man råka ut för olyckor.   

 

*wheeeeee*

  

 

Här bland deras hus hänger tvätten på tork & solcellerna samlar energi   

  

 

Det var verkligen en fantastisk utflykt, man fick verkligen mycket för pengarna!

Coba utflykten kostade ca 650 kr ( 89 USD) hölls av Ving och vår resguide pratade svenska! Den varade hela dagen och lunch ingick, kan verkligen rekommendera er att besöka Coba oavsett om ni gör det med Ving eller själva!

 

 

 
 
Johanna

Johanna

23 december 2010 12:45

Vilka härliga bilder =)

spännande det du skall lägga ut, får hålla utkik!! =)

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards