MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2011

För mycket tid...

Av Vivi - 3 oktober 2011 08:45

Jag har nog för mycket tid...

För mycket tid att fundera och analysera mig själv och mina känslor. 


Om jag mår dåligt tänker jag  mycket på att jag mår dåligt och varför jag mår dåligt. Jag vrider och vänder på det där varför och ju mer jag tänker på anledningen dessto sämre mår jag eftersom jag känner mig fastlås, jag ser ingen direkt lösning.

Tillslut blir det lite av en ond cirkel, jag mår dåligt för att jag mår dåligt.


Det finns däremot alltid en lösning, det är mina val som påverkar hur jag mår och när jag kommer ihåg det så känns det lite bättre. Jag skjuter bort maktlösheten genom att inse att jag inte styrs av bara omgivningen utan även av mina egna val att förhålla mig till den.


 

Exempel:

Jag har haft ett och samma problem länge, jag vet att jag kan försöka göra ngt åt det genom att konfrontera problemet eller ta en psykolog till hjälp.

Det ena känns för läskigt och det andra för dyrt.

Alltså låter jag dessa alternativ vara just nu och även om jag inte då gör något åt problemet, så är tanken på att jag gör ett aktivt val tillräckligt för att jag ska kunna rycka upp mig och inte låta problemet styra mig & mitt mående helt !


Förstår ni vad jag menar ?

Någon som känner igen sig ?

Jag har ju berört detta ämnet tidigare (läs här).

Jag har en svacka just nu och mår fortfarande inte bra, men jag vet om det och försöker skjuta bort det negativa tänkandet och inte tänka så mycket. 

 

Det hjälper också väldigt mycket när man har så otroligt fina vänner som fröken F &  fröken K som genast skickar oroliga SMS när man skriver att man mår dåligt.  

Tack också till alla ni som skickat en liten uppmuntrande kommentar sådant hjälper. Det är klart att jag blir gladare och dessutom mer sugen på att skriva när jag vet att några av er faktiskt läser mina inlägg, tack !


 






 
 
malin-helena

malin-helena

3 oktober 2011 13:32

Jag känner absolut igen mig.. Det gör vi nog alla någon gång, eller rättare, till och från i livet.

Men du gör helt rätt. Skjut bort allt det negativa från ditt system. Fokusera på det som gör dig lycklig. Och när du känner kraften och viljan så tar du tag i det som bekymrar dig.
Ibland kanske man måste ta problemet fast man fortfarande tvekar med.
Men kom ihåg att det förmodligen känns 1000 gånger bättre när ditt problem är ur världen, även om det kanske tar lång tid.
(Svårt för mig att relatera helt när jag inte riktigt vet vad ditt problem är) :/

Men jag önskar dig lycka i alla fall Vivi!!

Sv: Jag hade en otroligt skön vila i lördags eftermiddag/kväll. :) Bakade lite småkakor, terapi för sinnet, och sedan kröp jag ner i sängen såg Gentlemen prefer blondes (älskar gamla Marilyn Monroe filmer) och åt Ben & Jerry´s.ö Det var riiiiktigt skönt! :D

Hoppas du haft en skön avkopplad helg.
Kram

http://malin-helena.bloggplatsen.se

 
Jenny

Jenny

3 oktober 2011 17:51

Jag känner också igen mig i det där att älta varför jag mår dåligt och analysera mig själv och mitt mående tills jag till slut mår sämre än jag gjorde från början.
Hoppas att du mår bättre och att du kommer upp ur din svacka snart <3

http://jennyelin.bloggplatsen.se

 
Sussi

Sussi

3 oktober 2011 22:58

Ibland överanalyserar man nog. Har man tid som du skriver så är det lätt att tänka lite för mycket. Håller med, bättre att inte tänka men det är lätt att säga. Psykologer är mycket hjälpsamma men dyra. Hoppas du hoppar i rätt bana utan sån hjälp. Ibland måste man tillåta sig själv att må lite dåligt med..

Vilket fint initiativ av din bloggkompis!

Vad skoj att ni ska börja tapetseringen. Vi får väl se bilder när det är klart va? :)

kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Zandra

Zandra

3 oktober 2011 23:36

Och om du behöver komma bort lite och kanske tröst-shoppa en köksklocka formad som en katt ;) vet du att du alltid är välkommen hit! <3
Hoppas du känner dig bättre snart! Det är jobbigt att fastna i onda cirklar. Jag har varit lite nere det senaste när jag inte fått jobba. Men det känns bättre nu. Och så har Dennis varit hos sina föräldrar en vecka. Tror det var bra för mig att få liten egentid.

http://drak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards