MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 13 december 2011

Lusse lelle....

Av Vivi - 13 december 2011 15:43

Det där med Lucia...


Jag har lite blandade känslor när det kommer till Lucia.

Jag tycker det är otroligt mysigt med tända ljus, luciatåg och äta lussebullar, men just det där med att välja Lucia ... Jag tycker verkligen inte om populäritetstävlingar i skolorna, det är mycket bättre när man helt enkelt lottar vem som ska bli Lucia bland dem som faktiskt är intresserade.


Själv har jag blivit vald till Lucia en gång och det var knappast frö att jag avr populär utan endast för att jag hade långt blondt hår. Jag var livrädd hela tiden !

Jag gick med denna tunga krona med levande ljus och ryckte till så fort stearin droppade på näsan.

Det kändes dessutom inte särskilt betryggande när läraren framför mig satt med ett nervöst leende och en spann vatten ... om utifall att.


Jag har dessutom allvarliga men efter luciasångerna, jag söng Lusse Lelle fel fram till jag var sexton.

Först då fick jag veta att man inte sjunger om älvor ...

Jag tycker det är jätte logisk att älvor äter innan jul ...


*Nynnar*

Lusse Lelle Lusse Lelle , Älvan ääääter före jul !

... mycket mer spännande än Elva nätter, eller hur ?? !!

  

Har ni sjungit fel på någon vanlig låt någon gång ??

 

 

 





 
 
Hanna

Hanna

13 december 2011 19:32

Kan hålla med dig om att det är lite fult det där med att välja Lucia. Själv var jag aldrig Lucia, varken populär eller långt hår även om det när jag var liten var hyfsat blont...
Fin felsjungning! Finns många sånger jag sjunger fel på, eller sjungt. Kommer inte på någon speciellt rolig dock. Vet att en kompis sjöng fel på en Per Gessle låt istället för: "På ett ensligt spår" sjöng hon: "Genom ett enbärssnår"
Och en väldigt vanlig felsjungning (tycker att det ordet ser lite märkligt ut, men du fattar ;) ) är väl att sjunga: "rockamackafon" istället för "Rock the microphone"
HM.
Sv: Håller med om att traditioner är vad man gör dem till! Om en tjej skulle vilja vara stjärngosse kan jag inte tänka mig att det skulle bli några protester... men bara för att det är tvärt om så blir folk jättesura!
Kramar

http://hannastankar.bloggplatsen.se

 
Sussi

Sussi

13 december 2011 22:45

Jag har varit Lucia några gånger jag med. Fast inte ensam någon gång. I vår klass så var vi fler som var Lucior. Ville någon vara så fick dom vara..

Jag tycker din version var myyyycket bättre :)

Jo, glöggen och sällskapet vägde upp skadan på ljuhållaren. Det var sååå trevligt..

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Jenny

Jenny

16 december 2011 10:51

När jag gick i tvåan eller trean på lågstadiet så var vi tre paralellklasser där en intresserad flicka ur varje klass blev utlottad till att eventuellt bli lucia och sedan lottades det igen mellan de tre.
Jag blev utlottad ur min klass och kommer ihåg att jag på allvar ramlade av min stol när läraren läste upp mitt namn. Piiinsamt! Jag satt spänd och framåtlutad på stolskanten och då hon sa mitt namn så tappade jag balansen -.-
Jag blev inte Lucia däremot, en av de andra två flickorna blev det, men jag och den andra flickan som inte blev Lucia fick vara huvudtärnor. Vi fick varsin vers att läsa upp inför hela skolan + föräldrar. Jag var sååå nervös minns jag, jag var redan mobbad och allmänt nervig av mig. Men jag gjorde det! Minns hur mycket beröm jag fick efteråt av min familj framför allt :)

http://jennyelin.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards