Direktlänk till inlägg 26 april 2012
Jag har ju verkligen blivit en "sucker" för Macarons, de är de godaste kakorna jag vet !
De går ju desssutom att variera i oändlighet nästan.
Här hittar ni en av mina favoriter med choklad och nutella
och nedan är min nya favorit, Mint macarons !
kakorna:
4 st ekologiska äggvitor
0.5 dl strösocker
150 g malda nötter (jag gillar att blanda mandel med hasselnötter )
4 dl florsocker
Ev. karamellfärg.
Smörkräm:
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ekologisk äggula
ett par droppar pepparmintsarom (ta rikligt med arom och smaka av efter tycka, jag har nästan en halv tesked i.)
2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand. Äggvitorna ska vara riktigt kalla när du vispar dem, de får gärna stå i kylen över natten innan du vispar.
3. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng. Om du ska ha i karamellfärg så ska du ha det nu innan nötterna, ha ordentligt med färg i då färgen bleknar lite i ugnen.
4. Blanda de malda nötterna med florsockert och sikta ned i marängen, vänd försiktigt ned dem.
5. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper, ta gärna och olja pappret lätt eller använd lite sprayolja, då lossnar de lättare.
6. Låt kakorna vila på plåten i en timma för att förhindra dem från att spricka i ugnen, sätt ugnen på 175 grader.
7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara spröda, men lite mjuka i mitten.
8. Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna lite grann innan du lossar dem.
9. Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
10. Vispa ner äggulan.
11. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens.
12. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.
13. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.
Mina mintiga Macarons !
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.