Direktlänk till inlägg 19 februari 2014
Minicupcakesen jag serverade på dopet var väldigt uppskattade.
Här får ni receptet (går jättebra att byta ut mjölet till ett glutenfritt, de blir riktigt saftiga)
Grundrecept på muffins/cupcakes ca 20st
100gr smör (ca 1 dl flytande)
2 dl socker
2st ägg
1½dl gräddfil
3 dl mjöl (eller 3dl glutenfri mix)
2 tsk bakpulver
Krydda ... dvs citron, pepparkakskryddor, vanilj, choklad osv
I detta fall gjorde jag så att jag gjorde två olika muffins,
i den ena muffinssmeten tillsatte jag :
ca 2 msk kakao och 100gr hackad choklad (mörk).
I den andra muffinsen tillsatte jag
50gr mörk choklar och 50gr vitchoklad.
En muffins smet är ganska enkel att göra, vispa ägg och socker först, blanda sedan ihop de torra ingredienserna och vispa ned dem med äggen. I med smör och gräddfil!
Klicka sedan ut smeten med en mat- & tesked i formarna,
in i ugn på 200gr i ca 15 min för stora, ca 7 min för mini!
Polkafrosting:
100gr philadelphiaost
60 gr smör
300gr florsocker
ca 70-100gr krossade polkagrisar
några droppar pressad citron
(Denna hade jag på muffinsen med vitchoklad)
Nougat- & kaffefrosting:
100gr smör
200gr philadelphiaost
ca 3,5dl florsocker
2 msk kaffe
50gr smält nougat
1 msk kakao
När du blandar en frosting ska du göra det i följande ordning:
philadelphiaost
socker
smör
smak
Hoppas ni gillar dem!
Fler recept från dopet hittar ni under kategorin Gott att äta & dricka !
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.