MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 26 februari 2009

The cat is out of the bag

Av Vivi - 26 februari 2009 16:03

Ngn som hört det uttrycket förr? 

Jo...jag startade en annan blogg för att ventilera lite av mina problem/min "sjukdom" ..( en del vet redan vad jag pratar om). Det fungerade si så där, så nu funderar jag på att vara lite modig och skriva om det här... (för det är inte ngt man direkt ska prata om , ett tabuämne)

Oki.... here it goes.. läs inte om ni är känsliga... ledsen om jag "upprör" någon osv. 


Idag ska jag gå hem från jobbet, behöver motionen ..för jag har inte varit på gymmet, har inte kunnatför jag har haft ytterligare en J%"#&#&LA svampinfektion!!!

De flesta kvinnor som läser vet vad detta är , har man tur kanske man får det en eller två gånger i sitt liv eller inte alls, en del får det fler , ett fåtal har det regelbundet, dit hör jag.

Nu är det iaf inte lika ofta, kanske var 3:e eller 4:e vecka

Hur påverkar detta mig:

- Jag kan inte ha byxor, kan och kan men jag känner genast av hur det börjar klia och känsn instängt, det var snart två år sedan jag hade på mig ett par jeans. Ibland "offrar" jag mig om vi tex ska ut och festa. 

-Jag får stå ut med de EN MILJONER frågorna om varför jag alltid har kjol och får antingen vara ärlig (och "gå övergränsen" för att ge personlig information) eller ljuga och anses lite lätt rubbad.

- När jag har svampinfektion sover jag väldigt dåligt eftersom jag ligger och river mig i sömnen (det kliar ju ngt så ...)

- Jag är "sexuellt handikappad" säger inte mer än att ni själva kanske förstår att jag inte har alls så mycket sex som jag skulle vilja.

- Jag blir ofta trött och deppig de perioder jag har det eftersom det är så J¤%&%#&LA jobbigt


Detta är en typiskt "kvinnosjukdom" , finns nästan inget att göra åt den, finns inget direkt botemedel, får äta piller varje gång som jag ev.  så småningom blir resistent emot...

Så .. nu har jag gnällt!


Jag är lycklig och tillfreds med mitt liv för övrigt men det står mig att ha detta Dolda handikapp, för det är vad det är !

Det forskars nästan ingenting om det, blir lite fundersam om det är för att det mest är kvinnor som har det och inte anses så "farligt"

Det är fler än jag som lever med detta och lider i det tysta, jag vill inte vara tyst längre!!!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Karin

26 februari 2009 18:09

kram.. det måste vara jättejobbigt verkligen :(. Du får också bli sjuksköterska, så du kan bli barnmorska.. så kan du forska på det där ;).

Jättegrattis till huset!

 
Zandra

Zandra

27 februari 2009 11:41

Uch tycker så synd om dig. Jag har haft det ett par gånger och det är verkligen outhärdligt.
Jag köpte någon salva på apoteket, tror det var mjölksyra i den. Den var bra! Det lindrade!

Det forskas inte på sjukdommar som inte är livshotande. Jag har en sjukdom som heter IBS. Den är inte dödlig eller farlig på något sätt, och därför är forskningen i princip obefintlig. Men det är fortfarande skitjobbigt för mig för det påverkar hela mitt liv.

http://drak.bloggagratis.se

 
Ingen bild

ella

2 november 2009 10:13

Testa och gör en utrensning av all jäst/svamp i kroppen...finns utrensande grejer på hälsokosten och även en diet som ska följas tex ska man inte äta banan, socker, vitt mjöl. Lycka till o hoppas du blir av med skiten!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se