MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 4 december 2014

Förskola.... hur jag tänker och hur vi gör.

Av Vivi - 4 december 2014 14:01

Då var det snart dax....

I tisdags var vi på öppna förskolan (precis vad det låtersom, så är det ett ställe som mammor & barn kan gå till några gånger i veckan för att umgås med andra barn och mammor samtidigt som det finns pedagoger där som håller i sångstunder, fika osv).

Det gick bra och vi ska förhoppningvis till samma eller en annan förskola i morgon.

Emil är ju inte så van vid att träffa andra småbarn, framförallt inte många på en och samma gång och det försöker vi nu vänja honom vid då vi fått plats på dagis (förlåt FÖRSKOLA) den 12:e januari.


Foto från förskolebesök i maj

 


Vi valde ju att vara hemma båda två trots att jag är arbetslös och vi har faktiskt inte råd att ha Emil hemma 6 månader till tills han är nästan 2 år (det är få som kan det även om båda jobbar). 

Så .... förskola nu den 12:e. 

..... Ärligt talat har jag nog inte riktigt hunnit känna efter riktigt hur det känns. Utåt sätt har jag nog varit rätt så avslappnad med det, men jag känner på mig att jag kommer få en enorm separationsångest när han ska börja i januari. Min lille kille... iväg från oss i flera flera timmar...

Om jag inte får jobb handlar det ju bara om 15h i veckan, men om jag jobbar får han vara där heeeela dagarna fram tills maken kan få godkänt att gå ned i tid från sitt jobb.


Nu har vi dock en intensiv månad framför oss. Emil går ju inte ännu och det har varit skönt om han gjorde det innan han börjar. Samma sak med maten... vi har varit lite lata och matat honom och det är verkligen dags att han får lära sig äta själv och kladda runt som barn egentligen ska. Tredje saken vi jobbar på är då som sagt att interagera med andra barn, dela leksaker osv.


Vi är inte några föräldrar som överdriver åt varken ena eller andra håller känner jag, men vi försöker göra vad som känns bäst för oss och vad vi tror är bäst för vår son.


Har ni erfarenhet av inskolning och hur förberedde ni ert/era barn ?


 


#barn #förskola #inskolning

 
 
Emmy

Emmy

4 december 2014 14:24

sv;
Åh vad härligt att höra :) Ja, det vet man ju inte hihi. Jag simmar inte längre mer än hoppar i vattnet någon gång i veckan (skadad), men innan allt detta så har jag simmat 8-9 år i klubben! Kram ^^

http://eeemmylam.blogg.se

 
Sara

Sara

4 december 2014 15:13

Den av er som är med på inskolningen eller om ni båda är det så gör er så tråkiga som möjligt för att pedagogerna ska få en chans.
Låt det ta tid men lyssna på dem som brukar göra det tror de att han är redo så är han nog det.
När ni säger Hejdå, gör det en gång och gå sen, även om han blir ledsen. Det är bättre för honom i längden om du går när du sagt Hejdå och ring till förskolan efter en stund och kolla läget. Skulle de inte funka så ringer de er.

Jag vet det är jobbigt men han kommer ha jättekul med alla andra barn.
Det är både tips från mig som mamma och förskollärare :)

Lycka till!

http://ensarasblogg.wordpress.com

 
Linda

Linda

4 december 2014 15:57

Faktiskt har våra fyra inskolningar gått väldigt bra. Barnen har inte varit så ledsna (ibland önskade jag nästan att de skulle gråta och släppa ut det eftersom jag såg i deras blick att det inte kötid var okej) De har trivts bra på dagis och klarat inskolningarna bra. De två mellersta har hängt med när den/de äldre har lämnats och speciellt Tilda (3:an) behövde knappt ngn inskolning ;)
Förberedelse ~ om jag tänker tillbaka på första inskolningen med Elin så minns jag inte att vi förberedde speciellt mycket. Hon och jag hade umgåtts mycket med vår mammagrupp (med fyra andra barn) och det fungerade bra.
Det är alltid blandade känslor när man ska lämna sitt första barn men det kommer att gå bra, det är jag säker på :) (vi flyttade ner till Skåne innan Elin skulle börja på dagis och jag var så ledsen att jag inte kunde vara hemma med henne till hon var åtminstone 3, min mamma var hemmafru när jag var liten och jag ville väl någonstans ha det lite så, men det har inte fungerat för oss...i efterhand så kan jag säga att det var bra att hon började på dagis när hon gjorde.)
Mycket och långt inlägg, kanske lite svamligt...
Kram

http://www.enlitenvra.blogspot.com

 
Sara

Sara

4 december 2014 15:57

Glömde skriva tack så mycket och ja det var rätt text. Det är ett helt fantastiskt sätt att återvinna böcker och vill man läsa om dem så är det bara att vika upp :)

http://ensarasblogg.wordpress.com

 
ronj

ronj

4 december 2014 17:28

Vilka sötnosar :)

http://sofft.blogg.se

 
natalia

natalia

4 december 2014 17:32

Vad roligt att du är med i tävlingen!
Vinnaren kommer upp runt 20.00 idag! Kika gärna in då :D

Och om du inte vinner har du inget att oroa dig över då det kommer upp en ny lucka redan imorgon med e grym tävling! :D

Kram

http://nattis98.bloggplatsen.se

 
natalia

natalia

4 december 2014 17:33

Åh vilken bra grej, låter roligt för både barnen o mammorna :D

http://nattis98.bloggplatsen.se

 
natalia

natalia

4 december 2014 20:48

Svar: Aa tycker de så kul när vinnare mejlar tillbaka om berättar om priset. Oftast får jag be dem om de ;)

http://nattis98.bloggplatsen.se

 
Life of Johanna

Life of Johanna

5 december 2014 07:57

Kan lugna dig med att vi har skolat in många barn som inte gått eller ätit själv, så känn inte den pressen :) De lär sig det snabbt, speciellt när de ser hur andra barn gör :) Men det är alltid bra med öppen förskola så man vänjer sig lite vid små barn, sen är det en annan sak när mamma/pappa går :) Vet du hur deras inskolningsmetod är? :) Finns ju lite olika :)

Javisst är det en härlig tradition! :) kram

http://lifeofjohanna.se

 
Hanna

Hanna

5 december 2014 20:27

Mycket saker han skall lära sig på kort tid! Men kul med förskolan ändå, är ju ett bra sätt att få bort lite belastning på er och ett sätt för honom att få vänner i sin egen ålder :)

Kramar

http://tankarofhanna.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards