MissVivis synvinklar

Alla inlägg under mars 2009

Av Vivi - 3 mars 2009 20:01

Vackra, trösterika låt

Av Vivi - 3 mars 2009 19:33

Min älskade mor ringde idag , undrade om jag hört ngt om jobbintervjun. Hon berättade också att de ringt från mormors vårdhem...

Mormor har kräksjukan, inte så fallit i vanliga fall men för min skröpliga dementa mormor innebär detta förmodligen slutet.

Mormor försvann iof för länge sedan, min mormor började bli dement redan för ca 20 år sedan, hon vad bara strax över 60 år när det började, hon hamnade på vårdhem för 5-6 år sedan.

Jag tror min mormors själv lämnade oss för några år sedan, jag hoppas iaf att det bara är skalet kvar, hon hade hatat att veta detta, hon hade hellre tagit livet av sig än att bli sådan här... en grönsak, ett tomt skal.

Jag vet att det finns så många som varit i samma situation, demens är ganska vanligt idag och det är en fruktansvärd sjukdom där vi förlorar de vi älskar utan att kunna få sörja ordentligt. Detta är vad som hänt våran familj, våran släkt och ni kanske tycker jag är hemskt men jag ber till gud att han ska ta hem min lilla mormor, att hon äntligen ska få ro och att min älskade mamma och alla andra i vår familj ska få tillstånd att sörja den som lämnade oss för flera år sedan...

Av Vivi - 3 mars 2009 15:41

Idag har jag ju fantasifullt nog pratat om en liten ninjaboxare och eftersom jag har en del dötid på mitt jobb började jag tänka hur många små filurer vi eg. har i vår kropp.

När jag avr liten fanns ett väldigt pedagogiskt barnprogram om kroppen, de handlade om en massa små tecknade figurer som styrde och framför allt tog hand om vår kropp. Framför allt kommer jag ihåg baciller och elaka bakterier som såg ut som små monster, kommer inte ihåg vad barnprogrammet henne tyvärr :(

Men låt oss tänka efter :


Vi har tomtar i huvudet (en del av oss har ju tomtar på loftet ;P )

Vi har tandtroll

Enligt min syster (som pedagogiskt försökte få sin son att äta mer mat)

har vi små nallar i magen som är hungriga

Jag säger att jag har en ninjaboxare i magen

När det springer i benen säger man att man har myror i benen

Vi har samveten, fast de gestaltas oftast på axlarna

Vi har en liten djävul i oss ibland (japp finns ett sånt uttyck)

Vi har fjärilar i magen

 ...  borde det inte bli överbefolkat??


Vi har dessutom

hjärtan av guld, mage av stål, nävar av järn och huvud tungt som bly...


Ahhhh ... nu vet jag varför jag har gått upp i vikt sedan jag träffade min pojke ...det måste ju vara mitt hjärta av guld som blivit större ;P eller är det tomtarna ??





Av Vivi - 3 mars 2009 13:33

...för er som läste dagens sanning och blev oroliga, ingen fara!

Den lilla ninjaboxaren har flyttat, kanske har han iof somnat av pur utmattning men han har iaf slutat fäktas och boxas i mitt mellangärde :)

Av Vivi - 3 mars 2009 11:46

Dagen sanning:

Jag tror jag har en liten ninja eller boxare i mitt mellangärde, det hugger till ganska ofta och gör ont , hmmm dumma liten ninjaboxare...hitta ngn annan stanns att va !

Av Vivi - 3 mars 2009 10:49

Det är ganska fantastiskt ändå... för ca 20 år sedan fanns inte internet på det sätt det finns idag. Ska man räkna på det sättet så kanske nätkommunikation i form av chatt osv kom först 10-15 år sedan ungefär.

Nu mera mailar vi, chattar, msn, icq, bloggar, umgås på nätforum m.m De t finns en hel uppsjö av platser att "umgås" på nätet.

Själv tycker jag detta är underbart, jag älskar att få chansen att föra diskussioner i alla åldrar, alla nationaliteter osv. Nu tycker jag självklart inte att detta sätt att umgås ska ersätta vårt fysiska sociala liv, det finns inget som kan ersätta en middag & spelkväll med goda vänner. Eller fika där man får skvallra av sig eller beklaga sig inför sin vän med vida gester :)

Jag tycker dock att man kan skaffa sig goda vänner via nätet, speciellt när man kan följa deras liv i bloggarna. Det blir på ett annat plan men denna vänskap är också betydelsefull. Jag blir alltid så glad av att läsa mina "bloggvänners" bloggar eller när de lämnar kommentarer i min.

*****TUSEN TACK, NI BETYDER MYCKET FÖR MIG *****


Kärlek då ...kan man verkligen träffa kärleken via nätet?

Jag tror inte man kan bli kär via nätet om jag ska vara ärlig, jag tror man möjligt vis kan bli kär i bilden man har fått av människan men inte själva människan. För äkta kärlek krävs nog att man träffas fysiskt, för mig innebär ändå äkta kärlek en hel del fysik ;)

Däremot att träffa ngn via nätet som sedan kan leda till kärlek, det är jag ett levande bevis på :9

Inte många som vet det men min underbara sambo och jag träffades via (oki ..lite pinsamt att erkänna *svider*) *viska* Lunarstorm.....

Vi vet inte vem som sökte upp vem först men vi bodde i samma stad och hade slängt meninglösheter fram och tillbaka i nästan ett halvår när vi insåg hur  befänmgt det var att vi INTE träffades och tog en fika istället. Både rörande överrens om att en DEJT det fick det INTE bli ...

Så första gången vi träffades möttes vi i stan, gick och hyrde film, gick sedan hem till mig och lagade pannkakor....på den vägen var det ....

Idag står vi här 3½år senare och jag tackar min lyckliga stjärna att ödet puffade denna perfekta man i min riktning

*KÄRLEK*


Av Vivi - 3 mars 2009 09:02

Jag läser just nu en väldigt intressant bok med titeln

Lyckan, Kärleken och meningen med livet skriven av Elizabeth Gillbert

Det är en bok som handlar om en kvinna i 35 årsålder som inser att hon inte är lycklig i sitt stora vackra hus och med mannen hon älskar, detta blir början på en lång väg för att hitta balasen mellan livets "matriella" njutningar och andliga!

Jag har bara läst drygt halva boken och är fast, den är med mig på jobbet idag. Som jag tidigare sagt när jag pratat om böcker så fastnar jag för böcker som berör mig, som får mig att tänka och se livet ur en annan synvinkel ett tag.

Boken rekommenderas!!!

Av Vivi - 3 mars 2009 08:20

Seriöst, jag måste ar lite skadad i huvudet ngn stanns *skrattar* Jag har drömt jätte konstigt i natt!!!

Jag drömde att jag var med i det där dejtingprogrammet med Linda Rosing, jag ville tydligen dejta Linda , vilket bara det är sjukt. Jag gillar itne tjejen ngt vidare, senast jag kollade var jag hetro och jag har inte sett programmet, bara reklam och ngn snutt på aftonbladet.

Jag drömmer att jag alltså är en av de dejtande, vi är två tjejer och resten killar och jag har min lilla Angelique med mig.

Efter ett tag visat det sig att en av killarna är en demon eller tom djävulen själv och han försöker ta min älskade katt och offra henne för att få fram sin demoniska gestalt (eller ngt sånt, offras skulle hon iaf). Detta kan jag naturligtvis inte tillåta och jag lyckas få tillbaka min sötnos och flyr...till Linda! Vi tror att vi lyckas "besegra" demonen och allt är frid och fröjd ett tag (hur nu det kan vara det när det gäller Linda Rosings dejtingprogram)

Det visar sig naturligtvis att demonen inte är besegrad utan vi flyr igen, plötsligt befinner vi oss på ngn öde äng/kulle Linda och jag och hon säger:

- Du är inte kär mig eller hur, du gillar inte tjejer eller hur?

  .... ngn stanns där vaknade jag ...

Hmmmm ....okej någon som har en drömtydningsbok ??  :P

Inte konstigt om jag sovit dåligt i natt *skrattar* 

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards