MissVivis synvinklar

Alla inlägg under november 2014

Av Vivi - 23 november 2014 13:00

Oj oj ....

Jag trodde inte jag hade så mycket planer denna veckan, men det blev visst rätt intensiv.

Jag har varit på Gekås och trängts lite lagom, var helt perfekt att åka innan pension & barnbidrag en eftermiddag.


Julklappar och julpynt, kolla ugglorna !!!!!!
     


Jag har bland annat haft en mysig förmiddag med BB-kompisen, de små är det ju bara ngn dags skillnad på och det är väldigt lika i sin utveckling med både språk och fysik.

Hade dessutom en liten telefonintervju under tiden jag var där och på måndag ska jag in för en "riktig" intervju.


 


Jag har även träffas söta Johanna och hennes små, hon driver bloggen Rosa Bubbla som bland annat har en massa roliga tävlingar just nu. Gå gärna in och kika.

Vi hade i vilket jättetrevligt, träffades på Bruket i Varberg där de bland annat har ett lekland. Vi var där fredag förmiddag och det var riktigt trevligt. Ganska lugnt, god lunch och bra ytor även för små som bara kryper. Åker gärna dit igen faktiskt, någon som är sugen ? 


     


Har även hunnit med att krama lite extra på en vän, äta en romantisk middag med maken är jag för första gången testat sniglar. Det var helt okej, men kanke inte ngt som blir en storfavorit. Maten var annars fantastisk men sällkapet ännu bättre. När vi kom hem mös vi ned oss i soffan och har njutit av att vara barfria ett tag, men snart ska vi hämta vår lille skrutt hos mamma och pappa.


Blir spännande och se hur nästa vecka blir med intervju, klipptid och bloggevent planerat!!   


...fast det heter bara Walles Event nu, ska bli jättekul! Mer om det nästa vecka  

 



#bloggevent #gekås #bruket #varberg #barn #walles 

Av Vivi - 22 november 2014 11:21

Hej!

Jag har ju redan börjat köpa julkappar som ni sett och jag kommer komma med lite olika julklappstips här på bloggen fram till jul. Jag tänker börja starkt med det som jag faktiskt tror kan bli ÅRETS julklapp.


Hur irriterande är det inte när vi vill ta ett foto, instagramma något JÄTTEVIKTIGT (som en matbild eller ngt) eller ta foton på bloggmiddagen/eventet och telefonen är nästan död !! Ahhhhh......

Skämt åsidor är faktiskt detta i-landsproblem något som jag själv tycker är jätte-irriterande. Man kanske behöver GPSen, ringa någon, kolla upp ett pris eller hamnar man vid ett perfekt foto-tillfälle.

Det är faktiskt inte bara ett problem för sådana som mig, min mamma t.ex glömmer ofta att ladda telefonen eftersom hon använder den ganska sällan och då är det rätt jobbigt för henne när hon står och ska ringa ett viktigt samtal.

Jo man har kanske med en extra laddare i väskan, men man har inte alltid något att plugga in den i... tills nu ! Mitt tips på årets julklapp som du kan köpa till sonen, dottern, mamma, maken, kompisen är....

Joosa powerbank.


 


En laddare som du laddar upp med ett USB uttag, slänger i väskan/bilen/vagnen och sedan kan du ladda din smartphone/ihpone eller surfplatta med den. Den finns i två olika storlekar, en mindra som kan ladda din telefon 3 ggr och en större som klarar 6st laddningar.

Som jag skrev innan handlar jag en hel del julklappar på nätet och denna hittar du på coolstuff. Gå gärna in på sidan och kika på den & deras andra julklappstips.



Denna smått glömska småbarnsmamman älskar sin Joosa

My precioussssssss

          

#åretsjulklapp #julklappar #julklappstips #åretscoolastejulklapp #joosa #mobilladdare #tips



Av Vivi - 21 november 2014 19:32


varit lite mycket idag, så jag skriver mer om veckan i morgon ...

Tills dess lite fredagskul


     


Av Vivi - 20 november 2014 14:45

Nu känner vi julens andedräkt i nacken och den är varm, skön och röd !

Jag älskar julen och allt som hör till, ja ... förutom stressen, men genom mycket planering gör jag mitt bästa för att undvika den. Har ni t.ex börjat köpa julklappar ännu ? Det har jag, jag har ju en hel del att köpa till så jag börjar i god tid.


Igår var vi ju en sväng på Gekås. Vi åkte först på eftermiddagen för det brukar alltid vara mindre folk på kvällstid och just nu är det ju deras mest hektiska tid på året. Det var mycket folk, men hanterbart. Vi var ju där huvudsakligen för just ... julklappar och jag hittade faktiskt några stycken.


Även om det brukar bli en Gekås-vända vid denna tiden på året måste jag erkänna att jag köper allt fler av mina presenter på nätet. Det är ju praktiskt att få hem dem till dörren och slippa trängas! Gillar sidan julklappstips.nu som ger en massa bra tips när man behöver lite exra inspiration.

Hur köper ni era julkappar ??


En av de bästa saker med att köpa är att slå in tycker jag !

 

   


Av Vivi - 19 november 2014 20:30


Jag har ju ganska långt hår ...

 


...och det är ganska ofta jag får höra: "oh du måste kunna göra så mycket roliga frisyrer"....

Jo visst, man kan göra mycket med mitt hår, men ärligt talat är jag inte så duktig och oftast har jag inte riktigt orken att lägga heller. Sedan är mina hårstrån väldigt tunna så de glider gärna iväg. Till sist är mitt håt faktiskt FÖR långt för vissa frisyrer som t.ex svinrygg m.m

Ja ... kontentan är ju att det inte är så lätt som det ser ut.


Jag brukar oftast göra någon form av knut eller ibland en fläta (som ni ser ovan), det går ju att variera ganska bra. Tycker också om att ha hästsvans, det är faktiskt en av mina absoluta favoriter, men det blir lite trist i längden. Försöker leta lite på olika sidor för bra inspiration och hittade denna artikel där det fanns en massa olika varianter.

Det finns ju mer än man tror som man klan göra med håret, även för en sådan som mig som är lite lat och har "halt" hår.

Knut och lite "lulllull" funkar alltid

 


Jag använder i princip aldrig styling produkter, men just när jag ska göra något speciellt med håret använder jag faktiskt hårspray och .... TORRSHAMPOO !! Älskar Batiste och hade inte klarat mig utan det det är det enda som ger mitt hår lite volym och stadga.


Vad gör ni för frisyrer om ni ska styla till er??

Har ni bra tips?

Av Vivi - 19 november 2014 13:00

Jag läste detta inlägg hos min bloggvän Emm. Emms blogg är lösenordskyddad, men hon brukar vara generös med vilka som får läsa, så ni kan maila henne för lösen  emmpe5@hotmail.com

Ibland vill man ju faktiskt inte att alla ska kunna hitta till ens blogg, om man skriver väldigt personligt kaske man t.ex inte vill att alla i släkten eller alla på jobbet läser det.

Så ... nu ska ni få läsa hennes inlägg som faktiskt är ett riktigt bra boktips,
men ändå lite mer än bara ett boktips....
 


Jag håller på att läsa den här boken för andra gången. "Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2" är en helt fantastisk bok. Innan jag började läsa den här boken så kände jag mig helt lost i alla tankar om genusfällor och jag kan inte säga att min lärarutbildning spädde på det intresset heller. Jag tycker att den här boken lämpar sig lika bra till föräldern som till vem som helst som är i kontakt med barn i alla åldrar. 


Min grupp barn på jobb är i åldrarna 4-6 år och majoriteten är tyvärr flickor. Vi har tio flickor och tre pojkar och pojkarna lyser med sin frånvaro även i de andra två grupperna. Min kollega som även är chef har många gånger beklagat sig över detta och ursäktat sig med att hon gjort så mycket hon kunnat för att motverka detta men så är det. Just nu är det ett tillskott av föräldrar till flickor som skickar in ansökan till förskolan. För tre år sedan var det ett tillkott av pojkar.

I min grupp är största intresset sedan terminens början FROST, disneys nyaste tillskott där två vackra prinsessor har huvudrollen. Jag får tillägga att detta intresse enbart finns hos flickorna och att de kan sjunga hela soundtracket i filmen på engelska och svenska. De kommer även med väskor, kläder, dockor och smycken, allt från Frost. Vi har en flicka som är ensambarn och som jämt kommer med splitternya saker till förskolan. Hon kräver också att de andra ska se och uppmärksamma både hon själv och de saker hon tar med oss.

Jag och min kollega fick oss en riktig tankeställare när hon en dag frågade; "Jag har smink på mig idag, visst är jag fin?" Och min kollega tittade först på flickan och sen på mig och jag kunde se hur hon verkligen tänkte vad hon skulle svara flickan. Jag fyllde i "Åhh vem har sminkat dig?". Och sen dess har vi verkligen kämpat för att tänka vad vi egentligen säger till barnen. Det är så himla enkelt att hamna i fällan där man bekräftar utseende "Åhh har du en ny tröja idag. Vad fin den är" eller "Vad duktig du är!". Speciellt när det gäller flickor som tidigt kan utveckla duktighetssyndromet och hela tiden måste få bekräftelse.

Visst ska barn uppmärksammas och höjas i den grad som är möjlig men man kan göra det på olika sätt för att inte objektifiera barnet. Att visa intresse för det barnet gör är också att bekräfta. Att se varje barn som kommer till förskolan är också att bekfräfta.

För några månader sedan bestämde vi oss för att ha ett tema om hästar för att vi såg att många barn visade intresse för hästar. Alla flickorna var överlyckliga över detta. Men när temat var slut och vi skulle samla ihop alla tankar som barnen hade lärt sig från vårt temaarbete så visade sig att den som kom ihåg mest av alla var den pojke som till synes verkat mest oberörd av temat och som hade skapat lite kalabalik i stallet när han fick vänta på sin tur att borsta hästen. Han kom ihåg saker som ingen annan hade sagt.

Det var så himla kul att se han lysa upp när han fick berätta. Jag insåg att detta temaarbete hade varit för alla trots att flickorna hade fått stå i rampljuset och skina med sina kunskaper medan våra pojkar hade hamnat lite i skymundan för att de inte uppvisat samma entusiasm. Hemskt egentligen, men otroligt intressant.


Som sagt så har denna bok verkligen ändrat min uppfattning och hur mitt förhållningssätt är till pojkar och flickor. En superbra bok som jag verkligen vill höja till skyarna


//Emm


Om någon annan där ute nu är sugen på att gästblogga hos mig om något ni brinner för

så hör av er, så får vi se vad jag kan göra

  


Av Vivi - 18 november 2014 13:15


En av superhjältarna i mitt liv är min mamma.

Hon är det jag ofta vänder mig till när jag vill ha goda råd eller när jag bara vill att hon ska säga vad jag vill höra ... för på ngt sätt vet hon ofta precis vad hon ska säga och när.

Det händer att hon säger saker jag inte vill höra, men det är bra det med ibland.


Hon har dessutom ett hjärta av guld och hjälper inte bara familjen utan vänner, släktingar och ja ... många som bara kommer i hennes väg. Vet ite hur måga hon har ställt upp för och hjälp på olika sätt genom året trots att hon inte alltid har ork, tid eller pengar.


Hon är en stor inspirationskälla och just idag är det hennes dag. Hennes födelsedag! Att en så fin kvinna kom till världens för läääänge länge sedan (hi hi skojar bara mamma, du ser faktiskt MINST 10 år yngre ut än vad du är) är verkligen något som ska firas.

Älskar dig mamma och förlåt .... förlåt för att jag drar med dig till Gekås i morgon !

  


Av Vivi - 17 november 2014 13:00



Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards