MissVivis synvinklar

Alla inlägg under april 2009

Av Vivi - 18 april 2009 15:26

Vart var jag nu ... detta var fortsättningen på två andra inlägg (läs inlägg ett här och inlägg två här, tvåan är viktig att ni läser innan detta)

Det är som sagt personligt, trasigt, vasst och ömtåligt...


Den där killen, han jag borde hållit mig borta ifrån var som sagt glad att jag var hemma, han ville att vi skulel vara ihop. Jag blev ihop med killen, killen som tog utan att fråga, som inte slutade när man bad honom.

Idag har jag svårt att förstå hur jag kunde fortsätta träffa honom. Killen som stod för så mycket jag var emot, jag var nog ganska trasig...

Killen hade under våra tidigare möten/perioder alltid pratat om familj, han ville bli en ung pappa, han hade till och med sagt att jag var som gjord för att skaffa barn, blond, arisk , bra höfter... ungefär som han pratade om ett avelsto, ett år senare sa han inte så mycket...

Jag fick bestämma, jag fick välja , det var iof det enda rätta han gjorde, lät mig välja utan att påverka.


Jag valde, eller det kändes inte ens som ett val... jag ville inte växa upp ännu. Jag hade inget att erbjuda, han var inte den jag ville ha som far till ett barn, jag visste ju att han egentligen inte var en bra person. Det finns människor i värre situationer än min som väljer barnet, jag valde mig själv. Jag var inte redo, den dagen jag skulle bli mamma hade ännu inte kommit, jag ville vara mer stabil och ge barnet en hel förälder inte en halv.


Jag var längre gången än vad jag hade trott, världen snurrade, jag kände mig som en otroligt dålig människa. De på kvinnomottagningen tyckte inte det, men jag var 11 veckor gången, det var tvunget att bli operation.

Dagen innan operationen ringde killen mig, han som nu var min pojkvän, han behövde tid, han hade känslor kvar för en f.d., han ville vara ensam... Han ringde dagen innan....


 Efter detta var jag trasigare än någonsin, jag upptäckte att de vänner jag stöttat som jag trodde mig kunna luta mig på inte fanns där. Det var tur att jag hade min familj, min underbara syster, min mor, mina starka klippor som skulle stå emot alla mina stormar.

Jag ångrade aldrig mitt beslut och komemr aldrig ångra det.

Det var lättare för mig att ta mig igenom än jag trodde, det var faktiskt sveken från de runt omkring som gjorde mig mest illa.

Killen träffade jag en månad senare, det var då jag verkligen insåg vilken person han var och kom ihåg allt han hade sagt och gjort, saker jag förträngt...


Jag lovar att fortsätta denna historien, för det finns en bit till, en bit som är mycket roligare att höra om, minnet om hur jag fick min hämnd! :)

Av Vivi - 17 april 2009 13:54

Det blir ett kort inlägg denna gång ...

Jag skrev tidigare om den nya skollagen som varit på tal (läs här) 

Jag hittade en artikel i Hallandsposten idag om en skola som faktiskt GÖR något åt de problem som har uppstått på skolan.

De har satt in verksamhetsstödjare på skolan för att hjälpa undomar & lärare med de konflikter som uppstår.

En god vän (en fantastiskt tjej ) jobbar med just det här och jag blev så glad när den här sortens arbete lyfts upp i media!

Självklart har framtids optimisten varit framme och gett en kommentar ;)

Läs artikeln här!

Av Vivi - 17 april 2009 13:29

Jag har en ny favorit som trängs med den mörka- & vitachokladen från Odense, hassel- &valnötter och mandel, saker som jag alltid har hemma.

Den nya favoriten är ekologisk, lyxig, rätt dyr men värd sina pengar.

Ekologisk , koncenrerat vaniljsocker !!

Rekommenderar er att köpa en liten burk, det är inte mycket i burken men det behövs inte användas lika mycket till bakningen heller!  

Pröva du med !

Av Vivi - 17 april 2009 13:22

Detta är en fortsättning på ett annat minne som ni som följer mig nyligen kan ha läst om, detta är inte lika vackert, inte lika lyckligt.



Utbildningen var slut och de varma timmar man kunde stjäla i mexico, nu skulle vi vidare. Jag fick började arbeta på QE2, precis som jag ville för där skulle min vännina utbilda sig. Jag hade haft jätte kul men det skulle bli skönt att träffa henne. Det visade sig att min vän aldrig mönstrade på, hon insåg så fort hon satte foten i South Hampton att detta inte var för henne, lite tråkigt men jag klarade mig. Självständig, stark, ut på nya äventyr! Över Atlanten och vidare...


Två dagar tog det innan vi kunde mönstra på QE2, vi hade hur roligt som helst i South Hampton, en stad jag gärna hade återvändt till.

Dagen vi mönstrade på började med en livräddningsövning, i en kall bassäng, det var kallt ute, vi var genomfrusna efter promenaden till hamnen och trötta. På fartyget hade de ingen koll, de trodde vi skulle komma en dag senare, vi fick iaf varsin hytt tilldelade oss , man bodde två och två, jag hamnade med en polsk tjej. De hade inga lakan till sängen eftersom de trodde vi skulle komma nästkommande dag, det var kallt i hytten, full blås på ACn.

Jag blev naturligtvis sjuk, man får inte vara sjuk på en båt, jag fick en halvdag ledigt för att kurera mig, jag sov i 12 timmar.

Dagen efter var jag rätt eländig men det var bara att börja jobba, skeppet var inte som jag trodde, det var i väldigt dåligt skick, blev så besviken!

Mina arbetskamrater var underbara, de visade mig en massa trix och vart man kunde ta sådana där chokladbitar man lägger på kudden, mums!

Jag blev inte bättre, mådde jätteilla, jag som inte var sjösjuk en enda gång i Mexico, levde nästan bara på kuddchoklad.


Fyra dagar gick, vi låg i köpenhamn, sedan skulle vi därifrån till NY, jag fick panik. Jag ringde min älskade mor som tyckte jag var smått tossig, jag ville hem. Hon tyckte jag skulle kämpa lite till, vad var det med mig, jag brukade inte ge upp så lätt... jag FICK panik. Efter långa diskussioner om hälsa, kontrakt, bryta kontrakt och deras brustna löften så åkte jag hem.

Misslyckande...


Hemma mådde jag inte bättre...började tänka, började räkna ...men så kunde det väl inte vara ..måste bara vara all stress???!!!

Det var sant, tydligt och klart kom ett litet kryss upp i den lilla rutan.

Hur hade detta gått till, jag hade ju varit försiktig? Eller jag sak vara ärlig, jag hade varit ganska försiktig... tillräckligt för att det inte skulle bli så här iaf!


Jag pratade med killen som jag träffat innan jag åkte ut på sjön, en kille som var allt annat än bra för mig men jag inte kunde låta bli.

Killen som jag träffade två dagar innan vi åkte och dess för innan iten sett på ett år. Killen jag inte kunde låta bli, killen som sa att han ville att jag skulle höra av mig så fort jag kom i land igen även om det var 6 mån. senare. Han var glad att jag var hemma igen, han hade funderat, jag var den han ville ha..han hade saknat mig...

Jag undrade hur länge till han skulle känna så, jag hade ju ngt ganska viktigt att ta upp med honom... 


Detta får räcka för idag...  fortsättning följer som de säger...


Fortsättningen är ganska stark och väldigt personligt, jag ger er en bit av mig själv som endast de närmaste vet om, var rädd om den biten.

Vill ni ändå skälla på mig eller tycker jag är en dålig männsika , då får det stå för er, tänker inte ge mig in i en diskussion om rätt och fel, jag tänker inte försvara mig.

Av Vivi - 17 april 2009 12:40

The Cure , ljuvliga minnen till denna låt, oj vad vi lyssnade på The Cure när vi var yngre, finns mycket bra musik att hämta!


Tyckte detta var en passande låt när solen skiner  & det är fredag!

Av Vivi - 17 april 2009 11:27

Beställde lite filmer från CDON , snacka om snabb leverans! Jag beställde i onsdags och jag hade filmerna redan igår ...det är EN DAG !! Bra jobbat...ha ha det kanske har en synsk person som jobbar där ;P


Vad beställde jag då


ICE AGE 2

Detta är ju en fortsättning på tvåan och som många andra uppföljare så var den inte lika bra som ettan. Det är precis som jag skrev om Madagaskar 2  det är karaktärerna som faktiskt gör hela filmen.

Jag kommer dock inte missa chansen att se trean som kommer snart, jag är ju svag för denna kategorin av "nya" tecknade familjefilmer!

Vill ni se trailern för trean ? Klicka här


PAY  IT FORWARD

Finns det en mer underbar film, jag älskar denna filmen!!!

*suck* *dubbelsuck*

Detta är en familjefilm om en ung pojke som har ett ovanligt projektarbete i skolan, detta arbete innebär att göra goda gärningar och skicka dem vidare, Pay it forward.

Om ni inte har sett den, se den! Se bara till att ha en hel ask full av näsdukar för jag snyftar bara jag tänker på den.


STEKTA GRÖNA TOMATER

Länge sedan jag såg denna nu, men det är en klassiker och också en av de filmer som ligger i topp vad det gäller världens bästa filmer.

Det är en familjefilm med bra starka kvinnliga karaktärer. Om vänskap och att hitta sitt självförtroende, sin självkänsla...

Inte sett den??? SE DEN !!!


Det får äcka för denna gång! Ut med er i solen och skulle solen gömma sig, ja ta en tripp till kiosken som hyr ut videofilmer och leta bland de äldre , billigare filmerna....där hittar ni dessa tre :)


Av Vivi - 17 april 2009 08:31

kStreck på er för idag är det en ny dag och vad som helst kan ju egentligen hända! Du kan aldrig med 100% säkerhet säga att det INTE kommer hända så ... :)

Vem vet...idag kanske en vinstlott trillar ned i mitt knä...

Kanske ringer tidningen och vill erbjuda mig en riktigt bra månadslön för att blogga på heltid :P

Kanske en rik man fattar tycke för mig & mig sambo och vill att vi ska vara hans resekamrater när han åker jorden runt! ...You never know!


Idag har jag nog inte en endaste plan för vad jag ska göra med dagen ... det är klart att jag måste sitta här och svara i telefon till 16.30 och sedan ... ja ...kanske tacos ikväll? Kanske en tvätt ska tvättas, kanske läser jag lite till ur underbara white oleander , kanske hyr vi en film...

Imorgon är det däremot planerat, under förmiddagen ska jag och syster simma, basta, ta en sväng på stan, äta en god lunch! På kvällen har det pratats om utgång med några kompisar men det var ett tag sedan det pratades och eftersom jag inte hört ngt och inget blev bestämt sist så lutar det nog åt grillkväll hemma hos min syster.

Inte mig emot ;) alltid lika trevligt att umgås med underbara syster och hennes familj!


Av Vivi - 17 april 2009 08:30

Vi börjar denna dag med en DAGENS SANNING:


                                      Alkohol KAN vara hälsosamt

                                         Läs Nemi så förstår ni ;)




Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards